Πριν 5 χρόνια αποκαμωμένη από τη θάλασσα και πεινασμένη σα λύκος περπατούσαμε μαζί με τον αγαπημένο μου Βασίλη στο Πόρτο Κούκλα (τουριστικό θέρετρο της Ζακύνθου) ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρούμε κάτι καλό για να κορέσουμε την πείνα μας…Τίποτα δεν μας γέμιζε το μάτι ώσπου ξαφνικά στο τέλος της παραλίας ανακαλύπτουμε ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο εστιατόριο που μας έκανε αμέσως το κλικ! Ήταν πράγματι η όαση που γυρεύαμε! Περιττό να πω ότι το “Απέριττο” είναι από τότε το αγαπημένο μου μαγαζί! Για πολλούς λόγους! Το φαγητό είναι εξαιρετικό, οι τιμές λογικές, η τοποθεσία υπέροχη (πάνω στη θάλασσα, με θέα το κόλπο του Λαγανά), ο χώρος λιτός και ζεστός και το κυριότερο ο ιδιοκτήτης, ο Διονύσης, ένα πολύ γλυκό παιδί με θετική αύρα….Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να δειπνήσετε σε αυτό το υπέροχο μέρος, αν σας βγάλει ο δρόμος σας στη Ζάκυνθο! Δεν θα το μετανιώσετε! Είναι η πρώτη φορά που το blog μας προβάλλει ένα μαγαζί και το κάνουμε από καρδιάς, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να προωθούμε τα όμορφα πράγματα και τις φιλότιμες προσπάθειες των σωστών επαγγελματιών!
Η σαλατίτσα του ταλαντούχου chef Γιάννη είναι η αγαπημένη μου. Πανδαισία χρωμάτων και καταπληκτικό πάντρεμα γεύσεων! Ευχαριστώ τον γλυκό μου τον Νικόλα για τις υπέροχες φωτογραφίες του που αναδεικνύουν τόσο το μαγαζί όσο και το πιάτο!
Υλικά:
για τη σαλάτα
λόλα
γαλλική σαλάτα
ντοματίνια
ακτινίδιο
μανιτάρια
χαλούμι
κουκουνάρι
για το ντρέσινγκ
ξερά σύκα
ελαιόλαδο
μπαλσάμικο
μέλι
Εκτέλεση:
Καθαρίζω τα λαχανικά και τα τοποθετώ σε πιατέλα. Σωτάρω ελάχιστα με βουτυράκι τα μανιτάρια και τα προσθέτω. Ψήνω το χαλούμι. Πασπαλίζω με κουκουνάρι. Μουλιάζω τα σύκα σε νερό για μια ώρα. Τα πολτοποιώ σε μπλέντερ. Τα βάζω σε κατσαρολάκι να πάρουν μια βράση με λίγο βαλσαμικό ξύδι, μέλι και λάδι Περιχύνω τη σαλατίτσα μου και σερβίρω.Καλή σας απόλαυση!
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2695055358
Five years ago in an attempt to find a decent place to eat Vassilis and I discovered a real oasis! We had spent all the day at the beach and were really exhausted. So when we came across “Aperitto”(=simple), we were thrilled. It is a fine restaurant situated in Agios Sostis (Zakinthos). The location is fantastic with a view to the Laganas bay. The decoration of the place is so simple yet amazing. Not to mention the high quality of food and service. The owner of the restaurant,Dionisis,is a warm and kind person who makes you feel at home! If you happen to visit Zakinthos, you won’t regret dining in this exceptional place.Trust me!
This delicious salad by John (the talented chef of Aperitto) is my favorite one!Full of colors and flavors! I would like to thank my dear friend Nikos for his wonderful pictures!
Ingredients:
for the salad
green salad (lolo rosso, lettuce)
cherry tomatoes
kiwi
mushrooms
pine nuts
haloumi cheese
for the dressing
dry figs
olive oil
balsamic vinegar
honey
salt
Directions:
Wash and cut vegetables, place them on a platter. Saute mushrooms with a little butter and add them as well. Grill haloumi cheese cut in slices.Sprinkle with pine nuts. Soak dry figs in water for 1hour. Then in a food processor melt them. Place them in a saucepan with balsamic vinegar, olive oil and honey. Bring them to a boil.Pour dressing over salad. Serve and enjoy!
Telephone number: 2695055358.
Look amazing! You know Lenia one of my dreams is know Greece and I love greek food too I think is magic:)
Posto incantevole.Belle foto, ciao.
Bellissime queste foto. Veramente professionali. Questo ristorante sembra veramente un posto magico. Un abbraccio. Ciao.
Τι ωραία σαλάτα και τι ωραία που θα’τανε να’μουνα εκεί πέρα τώρα!
What a glorious salad! I must make it!!
Hi Lenia, it looks very nice 🙂 Have a great week!
la Grecia è meravigliosa, Tornerei subito…ti aspetto da me, un abbraccio…
Se vengo lì ci andiamo insieme? Meraviglioso posticino. Un bacio cara Lenia 🙂
Οι καλές προτάσεις πρέπει να γράφονται και να προβάλλονται και για τους υπόλοιπους.
Η σαλάτα σου υπέροχη, καλή εβδομάδα.
Πράγματι Λένια μου, το μαγαζί φαίνεται πολύ αξιόλογο! Πολύ όμορφο περιβάλλον, οπωσδήποτε θα το έχω υπόψη μου όταν βρεθώ στη Ζάκυνθο!
Οι φωτογραφίες υπέροχες και η σαλάτα εξαιρετική, με το ντρέσινγκ να της δίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα πινελιά!
Φιλιά
Καλά κάνεις και προτείνεις κάτι που σ εντυπωσίασε με την απλότητα και την γεύση του και όχι με τις υπερβολές του. Χρειαζόμαστε αληθινά μαγαζιά, φτάνουν τόσα Τουριστικά.
Θα το επισκεφθώ άμεσα.
Φιλάκια και υπομονή…ζέστη είναι θα περάσει!
sounds like a wonderful place for dining and how i love to dine near the beach!
che buono , complimenti e buona serata
che buono , complimenti e buona serata
Sounds fantastic and so unique!
Looks like both a fantastic place and a fantastic salad!
Wow! This place looks so great… so jealous, I would like to go there!
Che posto splendido.
looks like Heaven to me!
Mary x
Che magnifica atmosfera 🙂 E che insalata intrigante, un mix davvero particolare che mi stuzzica un sacco. bacioni, buon we
Αναμονή κοινού για την επάνοδό σου στο νησί και βραδάκια του Σεπτέμβρη στο υπέροχο Απέριττο, Ελενάκι.
Foto meravigliose, bravo Nikos! E piatto eccezionale 😉 Baci
What a magical place and with wonderful food – I’d love to visit Greece one day!
Mary x
Ήμουν στο Λαγανά της Ζακύνθου τις ίδιες μέρες αλλά δεν έτυχε να δω την ανάρτησή σου εγκαίρως…σίγουρα θα πήγαινα να δοκιμάσω το φαγητό στο Απέριττο! Έφαγα όμως σε ένα καινούργιο απ΄ότι μου είπαν και επίσης αξιόλογο εστιατόριο, το Παρά θιν΄αλός, που κατά τη γνώμη μου αξίζει να δοκιμαστεί! Γαριδομακαρονάδα δοκίμασα, εξαίσια!
Φιλιά, Χαρούλα
This is for me a reason to go to Zakinthos!
It looks amazing, your pictures.