Γυρνώντας πριν λίγες μέρες από το σχολείο με τον Δημητράκη μας περίμενε μια γλυκιά έκπληξη! Ο Κωστής μας είχε φτιάξει vegan σουφλέ σοκολάτας! Μόλις είχαν βγει από τον φούρνο και μας περίμεναν υπομονετικά να τα δοκιμάσουμε. Η σκέψη του μεσημεριανού πήγε περίπατο στην θέα αυτού του σοκολατένιου ποιήματος, οπότε αρπάξαμε από ένα κουτάλι και επιδοθήκαμε σε βογκητά ηδονής ώσπου να τελειώσει το θεσπέσιο αυτό σουφλεδάκι. Η ετυμηγορία ήταν ότι επρόκειτο για το πιο ωραίο γλυκάκι που έχουμε φάει και ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα τα κλασικά σουφλέ με τα αυγά. Σας πληροφορώ ότι ήταν καλύτερο, γιατί ήταν πιο ελαφρύ! Σας προτείνω κι αυτή την εκπληκτική σοκολατόπιτα, αν είστε κι εσείς σοκολατόβιοι!
Δεν μένει παρά να δοκιμάσετε αυτό το πανεύκολο vegan σουφλέ σοκολάτας που γίνεται με λίγα απλά υλικά σε πολύ λίγο χρόνο! Να σημειώσω ότι συνοδεύεται τέλεια από παγωτάκι. Εμείς είπαμε να μην ολοκληρώσουμε την αμαρτία! Χαχαχα! Περιμένω τις εντυπώσεις σας! Φιλιά πολλά, γλυκά μου πλάσματα! Να περνάτε υπέροχα! Μουάτς!
Υλικά για 3 μερίδες:
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
120 γρ. γάλα σόγιας
40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
60 γρ. vegan μαργαρίνη+ λίγο για το βουτύρωμα των σκευών
60 γρ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
1,5 κ.γ. κακάο
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι κομματιάζω την σοκολάτα και την λιώνω σε μπεν μαρί μαζί με την μαργαρίνη. Ανακατεύω με μαρίζ να αναμειχθούν καλά. Αποσύρω από την φωτιά. Μετά προσθέτω σταδιακά το γάλα και την άχνη και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύω να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βουτυρώνω καλά τα 3 πυρίμαχα σκεύη, τα πασπαλίζω με κακάο και μοιράζω το μείγμα. Ψήνω στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 C για 10 λεπτά στην ψηλή σχάρα. Το γλυκάκι τρώγεται είτε απευθείας μέσα από το σκεύος, είτε αναποδογυρισμένο σε πιάτο. Μπορείτε να το πασπαλίσετε με άχνη πριν το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!
Σημ. Για να πασπαλίσω με κακάο τα τοιχώματα των σκευών το ρίχνω όλο σε ένα, το περιστρέφω γύρω γύρω ώστε να κολλήσει στο βούτυρο και την περίσσεια την ρίχνω στο επόμενο κοκ.