The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan πεϊνιρλί
Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά

Vegan πεϊνιρλί

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Σήμερα σας έχω σούπερ συνταγούλα, καρπό της συνεργασίας μου με τον Κωστή μου! Θα φτιάξουμε λοιπόν υπέροχα vegan πεϊνιρλί  ! Πανεύκολα, πεντανόστιμα, ελαφριά και θρεπτικά που καμία σχέση δεν έχουν με τα παραδοσιακά. Κακά τα ψέματα το πεϊνιρλί  το έχουμε ταυτίσει με μια αμαρτωλή βαριά λιχουδιά γεμάτη λιπαρά. Τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάξουμε vegan πεϊνιρλί   όλο νοστιμιά που θα τα απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις; Βάλαμε δύο διαφορετικές γεμίσεις: σε κάποια βάλαμε κόκκινη σάλτσα, ντοματίνια, κρεμμύδια και ελιές ενώ σε άλλα βάλαμε κρέμα από αβοκάντο με ντοματίνια και κουκουνάρι. Και τα δύο ήταν εκπληκτικά! Ειδικά το δεύτερο ήταν πολύ ιδιαίτερο! Σας συνιστώ να τα δοκιμάσετε. Αυτές οι λαχταριστές όμορφες βαρκούλες θα αρέσουν και στα παιδάκια σας!

Vegan πεϊνιρλί

Σε άλλα νέα να σας πω ότι είμαστε καλά μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που βιώσαμε εξαιτίας της επέλασης του Ιανού. Ο κυκλώνας πέρασε από το νησί, είχαμε πολύ αέρα και βροχή κλειστήκαμε στο σπίτι, αλλά ευτυχώς δεν συνέβη κάτι μοιραίο. Η αλήθεια είναι ότι σε λίγες ώρες έριξε τόση βροχή όση δεν είχε ρίξει για μήνες… Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα γίνονται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια και αποδεικνύουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ για να μείνει…Αυτό δε που συνέβη στην Καρδίτσα ήταν πολύ χειρότερο και το ανησυχητικό είναι ότι δεν μπορούσε να προβλεφθεί…

Φιλιά πολλά από το νησί! Περιμένω εντυπώσεις από τα πεϊνιρλί  ! Επιβάλλεται να τα δοκιμάσετε! Μουάτς!

Vegan πεϊνιρλί

Υλικά για 6 πεινερλί:
για την ζύμη
520 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. νερό
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη
1φακελάκι μαγιά
για την γέμιση
σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
ντοματίνια, κρεμμύδια, ελιές
ή
ώριμο αβοκάντο χτυπημένο με λεμόνι και σκόρδο
ντοματίνια, κουκουνάρι

Vegan πεϊνιρλί

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζω το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη κι ανακατεύω.  Αφήνω για  5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτω το μισό αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύω και μετά ρίχνω το λάδι. Κατόπιν ρίχνω και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνω, αλείφω το μπολ με λάδι, τοποθετώ μέσα την ζύμη, σκεπάζω το μπολ και περιμένω για 1 ώρα να φουσκώσει η ζύμη και να διπλασιαστεί. Κατόπιν την χωρίζω σε 6 κομμάτια (περίπου 140 γρ. το καθένα), σχηματίζω στρογγυλές μπάλες και ανοίγω μακρόστενα με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια, τυλίγω τα πλαϊνά και τέλος τις δύο άκρες, ενώνω σε βαρκούλες. Απλώνω την σάλτσα κι από πάνω βάζω τα υπόλοιπα υλικά. Στην δεύτερη εκδοχή βάζω λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και σκόνη σκόρδου και θα απλώσω την κρέμα αβοκάντο και τα υπόλοιπα υλικά μετά το ψήσιμο. Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 230C στον αέρα για 15 περίπου λεπτά. Καλοφάγωτα!

Σημ. το χειμώνα μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο η ζύμη για να φουσκώσει λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας
Επίσης, ενδέχεται σε άλλο φούρνο να χρειάζεται μικρότερη θερμοκρασία (210C), γιατί ο δικός μας φούρνος είναι σχετικά αδύναμος.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 14.240 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *