For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι/ες μου κ καλή εβδομάδα! Ελπίζω να είστε καλά κ να απολαμβάνετε τις όμορφες καλοκαιρινές ημέρες! Κι επειδή το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με το παγωτό, πάλι συνταγούλα για παγωτάκι σας έχω! Είναι υπέροχο, vegan κι έχει γεύση σοκολάτα πορτοκάλι! Ναι, έχω φάει κόλλημα φέτος με το σπιτικό παγωτό, το ομολογώ! Μετά από το σοκολάτα καρύδα κ το νουτελάτο ήρθε το τρίτο! Είμαι σίγουρη ότι θα φτιάξω κι άλλα…Γιατί να τρώμε παγωτά του εμπορίου, όταν μπορούμε μόνοι μας να φτιάξουμε νόστιμο παγωτάκι με λίγα υλικά κ χωρίς χημικούρες; Πολλά είπα πάλι! Βουρ στο ψητό, ουπς στο παγωτό ήθελα να πω!
Σας φιλώ γλυκά! Καλή κ γαλήνια εβδομάδα να έχουμε (δίχως κακές ειδήσεις…). Μουάτς!
Υλικά:
1 κονσέρβα γάλα καρύδας, παγωμένο αποβραδίς στο ψυγείο
3/4 φλ. σοκολατούχο γάλα (σόγιας, αμυγδάλου)
1/4 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1/4 φλ. σιρόπι αγαύης/σφενδάμου
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
για γαρνιτούρα: ξύσμα πορτοκαλιού, αλεσμένο καρύδι
Εκτέλεση:
Βάζω αποβραδίς τον κάδο της παγωτομηχανής στην κατάψυξη. Την επομένη χτυπώ στο μίξερ το γάλα καρύδας ώσπου να γίνει σαν σαντιγί. Προσθέτω το γάλα αμυγδάλου, τον χυμό, το εκχύλισμα κ το σιρόπι κ ξαναχτυπώ. Αδειάζω το μείγμα στον κάδο κ βάζω σε λειτουργία την μηχανή ανάλογα με τις οδηγίες. Σε 20 λεπτάκια στη δικιά μου μηχανή το παγωτό είναι έτοιμο. Θα είναι μαλακό. Καταναλώνω αμέσως αν θέλω, αφού βάλω τις γαρνιτούρες μου ή το φυλάσσω στην κατάψυξη σε μπολ που κλείνει καλά ώστε να πάρει πιο “παγωτένια” υφή, αφού πρώτα ενσωματώσω και τις σταγόνες σοκολάτας. Χρειάζεται ξεπάγωμα για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρω από την κατάψυξη. Καλή σας απόλαυση!
Σημ. Την προηγούμενη φορά που είχα φτιάξει το παγωτό σοκολάτα-καρύδα, το γάλα είχε διαχωριστεί σε στερεό κ υγρό μέρος κ χρησιμοποίησα μόνο το στερεό μέρος. Αυτή την φορά δεν είχε γίνει αυτό, απλά όταν το άνοιξα από το ψυγείο, είχε πήξει κι έτσι το χρησιμοποίησα όλο. Μάλλον έχει προσωπικότητα κ δρα ανάλογα με τα κέφια του το γάλα καρύδας! Τι να πω;
Γειά σας! Τέλεια φαίνεται η συνταγούλα. Έχω 2 ερωτήσεις όμως: Τι είναι οι σταγόνες πορτοκαλιού? Και μπορώ να κάνω τη συνταγή χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής? Ευχαριστω πολύ.
Καλησπέρα, κοριτσάκι! To εκχύλισμα πορτοκαλιού το βρίσκεις σε μικρά μπουκαλάκια στα σούπερ μάρκετ στο τμήμα ζαχαροπλαστικής. Είναι ένα υγρό με πολύ έντομη γεύση κ άρωμα πορτοκαλιού. Υπάρχουν κ εκχυλίσματα βανίλιας, λεμονιού, αμυγδάλου κτλ.
χωρίς την παγωτομηχανη κάνει κρυστάλλους. Αξίζει να αγοράσεις μία. Βρίσκεις κ με 20€. Είναι καλή αγορά κ θα φτιάχνεις το παγωτάκι σου! Σε φιλώ!
Sorry, βλακεία η πρώτη ερώτηση, δεν διάβασα τη συνταγή σωστά :/ εκχύλισμα πορτοκαλιού πουλάει το σουπερμάρκετ?
Καλησπέρα σου …
Οφείλω εδώ και αρκετό καιρό ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τις μοναδικές , υπέροχες δημιουργίες σου … που μας χαρίζεις με αγάπη περισσή ….
Να ρωτήσω κάτι … Τι παγωτομηχανή έχεις και αν θέλεις να μου πεις απο που την πήρες …. Σε ευχαριστώ ιδιαίτερα πολύ !!!
Καλησπέρα, Θεοδόση! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Είναι πολύ σημαντικό για μένα να νιώθω ότι αυτό που κάνω έχει ανταπόκριση! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι όταν λαμβάνω τέτοια μηνύματα!
Την παγωτομηχανή την αγόρασε πριν χρόνια ο άνδρας μου από κατάστημα στην Αργυρούπολη και είναι μάρκας Κrups (GVS 1).
Πολλά φιλιά!
Σοκολάτα πορτοκάλι ο τέλειος συνδυασμός Λένια μου.
Τον λατρευω. Και η αλήθεια είναι ότι όταν βρισκω έξω τέτοια γεύση αυτή τρώω.
Είναι πολύ ωραίο το παγωτάκι σου και φαίνεται πολύ ωραίο και στην υφή.
Κι εύκολο θα έλεγα με ωραία υλικά…
Φιλιά πολλά 🙂
Έχουμε το ίδιο γούστο λοιπόν! Σε ευχαριστώ πολύ, κοριτσάκι μου! Είναι απίστευτο που ενώ είναι vegan έχει πολύ ωραια υφή!
Φιλάκια πολλά!!!!!!
Yummy!!
Thank you, dear! Kisses from Greece!
Polla filia apo tin California. 🙂
Φιλάκια από Ζάκυνθο, κοριτσάκι γλυκό! Μουάτς!
Αντιμετωπισα προλημα με το γαλα καρυδας (κονσερβα).Οσο και να το χτυπαγα,σαντυγι δεν γινοταν.Απογοητευτηκα εντελως γιατι παιδευτηκα να βρω τα υλικα και πληρωσα σχεδον 20€ για κατι που δεν πετυχε.
Αγαπητή Εύη, λυπάμαι που δεν σου πέτυχε η συνταγή, η οποία ήδη έχει δοκιμαστεί από αναγνώστες κ έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές…
Μήπως δεν είχες βάλει το γάλα στο ψυγείο για αρκετές ώρες κ δεν είχε προλάβει να παγώσει; (όπως επισημαίνω στη λίστα των υλικών πρέπει να είναι παγωμένο). Ακολούθησες επακριβώς τις οδηγίες της παγωτομηχανής;
Η απορία μου είναι πώς σου στοίχισε 20€; Το γάλα καρύδας κάνει 2€ κι αν συνυπολογίσεις τα υπόλοιπα υλικά στις αναλογίες τους το συνολικό κόστος δεν ξεπερνά τα 5€…
Ναι το ειχα απο το βραδυ στο ψυγειο ,ακριβως οπως λετε.Επρεπε να ειναι στη καταψυξη;
Τα υλικα ηταν τα εξης με τις ακολουθες τιμες:
Γαλα σογιας σοκολοταουχο 2,80
Εκχυλισμα πορτοκαλιου 1.90
Πορτοκαλια 1,18 (ειχε μονο συσκευασμενα κιλο)
Σιροπι σφενδαμου 7.80
Γαλα καρυδας 2,90.
15,78 ως εδω και ακομη δεν προσθεσα τις σταγονες σοκολατας,γιατι δεν πηρα.
Αγαπητή μου Εύη, στο ψυγείο το βάζω κι όχι στην κατάψυξη.
Όταν κοστολογούμε μια συνταγή φυσικά υπολογίζουμε το ΜΕΡΟΣ των υλικών που χρησιμοποιούμε δηλ. π.χ. δεν σου κόστισε 7.80€ το σιρόπι σφενδάμου, γιατί ΔΕΝ το χρησιμοποίησες όλο, αλλά ένα μικρό μέρος από αυτό…Το ίδιο ισχύει και με τα υπόλοιπα υλικά. Ως εκ τούτου συνεπάγεται ότι η συνταγή στοιχίζει γύρω στα 5€ και επ’ουδενί 15 ή 20€.
Καλό σου απόγευμα!
αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, και δεν πάρουμε στο κοντινό μέλλον 😉 τί βήματα πρέπει να κάνουμε;
Δυστυχώς η συγκεκριμένη συνταγή θέλει παγωτομηχανη. Τα Λιντλ φέρνουν συχνά με 20€ κ αξίζει να πάρεις μια, είναι χρήσιμη πολύ. Φιλάκια πολλά πολλά!