For the recipe in English click here
Άλλο ένα ωμοφαγικό πεντανόστιμο γλυκάκι. Εύκολο και γρήγορο, μια υγιεινή μπουκίτσα που θα σας καλύψει τις λιγούρες. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς ζωικά λιπαρά, με το άρωμα και την γεύση της κανέλας και της καρύδας να πρωταγωνιστούν.
Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι να περάσετε μια όμορφη Κυριακή!
Υλικά (15-20 μπαλάκια):
½ φλ. Βούτυρο αμυγδάλου
¼ φλ αποξηραμένοι χουρμάδες , ψιλοκομμένοι
¼ φλ. Αποξηραμένη καρύδαs + επιπλέον για την επικάλυψη
4 κσ σιρόπι αγαύης
1 κσ κανέλα
1 κγ νερό (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ βάζω όλα τα υλικά και τα χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν το μείγμα σας φαίνεται πολύ στεγνό προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού νερό, για να μπορέσετε να πλάσετε πιο εύκολα τα μπαλάκια. Πλάθω τα μπαλάκια και τα περνάω από την τριμμένη καρύδα. Βάλτε τα στο ψυγείο (σε κλειστό σκεύος) , κρύα είναι ακόμα πιο νόστιμα.
Το βούτυρο αμυγδάλου θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, αλλιώς αν έχετε διάθεση και πολύ καλό μπλέντερ φτιάξτε το μόνοι σας. Για να φτιάξετε μισό φλυτζάνι βούτυρο θα χρειαστείτε ένα φλυτζάνι αμύγδαλα Θα τα βάλετε σε ένα δυνατό μπλέντερ ή καλύτερα food processor και θα το χτυπήσετε για 25 περίπου λεπτά μέχρι τα αμύγδαλα να μεταμορφωθούν σε κρεμούλα. Συχνά πυκνά να σταματάτε την διαδικασία, μην σας καεί και το μπλέντερ, και να καθαρίζετε τα τοιχώματα από τα κομμένα αμύγδαλα, ώστε να ανακατευτούν όλα καλά.
Πηγή: εδώ
σε 5 λεπτά έχεις ένα νοστιμότατο και υγιεινό γλυκάκι!!! τέλειο!!
την καλημέρα μου κορίτσια!!
Yummy, these are so delicious! Hugs!
They look divine!
Μμμμμμμμμμμμ! Υπέροχα τα τρουφάκια σου… αρωματικά και πεντανόστιμα αν κρίνω από τα συστατικά τους!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!
Η φωτογραφία με το δαγκωμένο τρουφάκι με έκανε να λιποθυμίσω!!
Ωραία τρουφάκια! Οι χουρμάδες είναι από τα αγαπημένα μου!
Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό!
Καλή εβδομάδα κορίτσια 🙂