Ο τραχανάς είναι από τα φαγητά που σαν παιδί ποτέ δεν έφαγα. Πόσο λάθος εντύπωση έχουμε για κάποια φαγητά! Όταν πρωτοδοκίμασα τον συγκεκριμένο, ενθουσιάστηκα, γιατί βράζει εύκολα και είναι πολύ νόστιμος. Χρησιμοποίησα και το βραβευμένο με χρυσό βραβείο γεύσης εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από ελιές βιολογικής καλλιέργειας Όλβια. Και τον υπέροχο τραχανά και το εξαιρετικό ελαιόλαδο τα βρίσκετε στο αγαπημένο μας κατάστημα yoleni’s, που πάντα μας παρέχει τα καλύτερα για την κουζίνα μας. Μην ξεχνάτε στις αγορές από τον yoleni’s με κάθε αγορά ελαιολάδου σας κάνει δώρο ένα πακέτο λαζανόφυλλα από το Χιώτικο Κελάρι. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το promocode yvlaz14oil.
Να είστε καλά!
Υλικά:
200γρ Τραχανάς ξινός “Ανδρίτσαινα”
5 νεροπότηρα νερό
1/2φλ γάλα φρέσκο
1/2φλ λευκό κρασί
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
30γρ Μανιτάρι Λεντινούλα αποξηραμένο “Δίρφυς”
1,5 κγ Βασιλικός φρέσκος κομμένος σε λάδι “Amvrosia Gourmet”
150γρ ψητές πιπεριές φλωρίνης (χωρίς σκόρδο)
4 κσ Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Bio “Olvia”
μια χούφτα φρέσκο δυόσμο
Αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες “Threpsi”
Εκτέλεση:
Βάζω τα μανιτάρια σε ένα φλιτζάνι μαζί με το κρασί να μαλακώσουν, τα αφήνω για 30 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, το κρασί από τα μανιτάρια και τον βασιλικό σε λάδι. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνω τον τραχανά, μετά από 4 λεπτά προσθέτω το γάλα και το αφήνω να βράσει άλλα δυο λεπτά.Αλατίζω. Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες, τα μανιτάρια και τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες, τα σοτάρω. Προσθέτω τον δυόσμο ψιλοκομμένο. Στην συνέχεια προσθέτω μισό φλιτζάνι νερό και το αφήνω στην φωτιά μέχρι να το πιει, αλατίζω. Σερβίρω τον τραχανά σε πιάτο ή φλιτζάνι (αν το φάω ως ορεκτικό) και βάζω στην μέση 2 κσ από το μείγμα του τηγανιού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Instructions:
Soak mushrooms in the wine for about 30 minutes until soft. Then drain wine and put it in a pot along with water and basil in olive oil. When it comes to a boil, add frumenty. After 4 minutes pour milk and allow to cook for another 2 minutes. Season with salt. In the meantime in a frying pan saute onion, mushrooms, peppers. Add mint. Pour 1/2 cup water and allow to cook until water is absorbed. Season with salt. Serve warm frumenty in a dish or bowl and top with 2 Tbsp of the mushroom mixture and few drops of olive oil. Enjoy!