Στην προηγούμενη ανάρτηση σας έδειξα πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε σπιτικό αμυγδαλόγαλα. Κατά τη διαδικασία αυτή, όταν στίβουμε τα πολτοποιημένα αμύγδαλα, μένουν κάποια υπολείμματα που φυσικά όπως σας είχα προιδεάσει, δεν τα πετάμε! Εγώ τα χρησιμοποίησα σε αυτά τα τραγανιστά παξιμάδια που έγιναν ανάρπαστα. Πρόκειται για μια ωδή στο αμύγδαλο! Είναι πεντανόστιμα και διακριτικά αρωματισμένα με λεμόνι! Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα!
Να είστε καλά!
Υλικά:
280 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
125γρ μαύρη ζάχαρη
130γρ υπολείμματα από γάλα αμυγδάλου
125γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα
50γρ ελαιόλαδο
70γρ γάλα αμυγδάλου
1κσ κοπανισμένος λιναρόπορος+3κσ νερό
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 κσ μπέικιν πάουντερ
αμύγδαλο φιλέ
30γρ γάλα αμυγδάλου
2 κσ μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μαύρη ζάχαρη, τα υπολείμματα από γάλα αμυγδάλου και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τον κοπανισμένο λιναρόσπορο με το νερό και προσθέτω το ελαιόλαδο, το γάλα αμυγδάλου και το ξύσμα λεμονιού. Ενώνω τα δύο μείγματα και τα ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι, το χωρίζω στα δυο και φτιάχνω δυο μπαστουνάκια, τα ακουμπάω πάνω σε λαδόκολλα, τα αλοίφω με το γάλα αμυγδάλου καιι τα πασπαλίζω με την μαύρη ζάχαρη και το φιλέ αμύγδαλο, ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Βγάζω τα μπαστουνάκια από τον φούρνο, τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και τα κόβω σε ισοπαχείς φέτες, τις απλώνω στην λαδόκολα και τις ψήνω για 14 λεπτά από κάθε πλευρά στους 180 βαθμούς.
Φαίνονται και πολύ νόστιμα και πολύ υγιεινά!
Λατρεύω τα μπισκότι! Καιρό τώρα σκέφτομαι να φτιάξω, η συνταγή σας κορίτσια θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!
foodaki.gr
So delicious!!! Perfection for a good cup of coffee or tea.
lovely and crunch biscottis look delicious!!
They look so crisp and wonderful!
Πω πω! Πραγματικά φουλ του αμυγδάλου είναι τα παξιμαδάκια σου!
Δείχνουν πραγματικά γευστικότατα και είμαι σίγουρη ότι θα είναι κιόλας!
Φιλιά!
I’m in love with these…I told you that…:) ela
what a delicious biscotti! have a nice Sunday, un bacione 1
Φαίνονται υπέροχα!! Θα τα έφτιαχνα σήμερα, μόνο που δεν κατάλαβα τι είναι τα υπολείμματα από γάλα αμυγδάλου;;
Διάβασε αυτή την συνταγή και θα καταλάβεις, κοριτσάκι μου γλυκό!
Πολλά φιλιά από το Τζάντε!
Mi favorites with coffee 🙂
Ciao
Alessandra
Deliziosi! Ciao, Manousina 🙂
Κορίτσια μου γλυκά, χρόνια σας πολλά με υγεία!
Τι λαχταριστά που είναι τα παξιμαδάκια σας!!!
Τα λατρεύω αυτά τα biscotti και τα δικά σας κορίτσια έγιναν υπέροχα!!!!
Καλή εβδομάδα!
Μοιάζουν τόσο, μα τόσο γαργαλιστικά (!!!) Μανουσίνα μου
Θα τα έχω κατά νου, με το που θα τελειώσουν οριστικά τα πασχαλινά μας κουλουράκια και συμμαζευτούμε κάπως (λέμε τώρα…).
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά και στις δύο σας.
Πρέπει να είναι πολύ νόστιμα! Θα τα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!
Τελεια με καφέ…
το κακό ειναι οτι αμα αρχίσεις με αυτα δεν εχεις σταματημό χα χα!