For the recipe in English click here
Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Σήμερα ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας για το πασχαλιάτικο τραπέζι με μια γλυκιά ανάρτηση! Αφού σας παρουσιάσαμε την πατατοσαλάτα με το αβοκάντο κ το γιορτινό ρολό μας, ήρθε η ώρα του γλυκού! Τι, έτσι θα σας αφήναμε, χωρίς να σας γλυκάνουμε; Δεν θα πω πολλά, οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους! Τάρτα σοκολάτα-φράουλα, χωρίς ζάχαρη, με θρεπτικά συστατικά, απίστευτα νόστιμη κ χορταστική! Δώστε την άφοβα στα παιδάκια σας, απολαύστε την χωρίς τύψεις. Εμείς πάντως την τσακίσαμε σε 1,5 μέρα! Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της κ δεν θέλει ψήσιμο! Τι, ακόμα να σας πείσω να την δοκιμάσετε; Να σημειώσω μόνο το εξής: η τάρτα αποτελείται από μια βάση, ενδιάμεσα ψιλοκομμένες φράουλες κ τέλος μια μαγική σοκολατένια κρέμα. Κόβεται μια χαρά όταν παγώσει, απλά το μεσαίο στρώμα (οι φράουλες δηλ.) δεν ενώνεται τέλεια με τα υπόλοιπα. Λεπτομέρειες θα μου πείτε τώρα! Την επόμενη φορά που θα την φτιάξω, λέω να τις πολτοποιήσω. Όπως κ να έχει το θέμα, εμείς την κατασπαράξαμε κ καθόλου δεν μας ένοιαξε! Μπορείτε πάντως να παραλείψετε τη μεσαία στρώση κ να βάλετε περισσότερες από πάνω για γαρνίρισμα.
Φιλιά σοκολατοφραουλένια! Μουάτς!
Υλικά για 6-8 άτομα:
για τη βάση:
1 1/4 φλ. (190 γρ.) χουρμάδες, μουλιασμένοι κ ψιλοκομμένοι για 1/2 ώρα
1 1/4 φλ. (110 γρ.) νιφάδες βρώμης, αλεσμένες στο μούλτι
1 κ.γ. κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
για τη γέμιση:
200 γρ.φράουλες, ψιλοκομμένες
125 γρ. (vegan) σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη)
100 γρ. χουρμάδες, μουλιασμένοι κ ψιλοκομμένοι για 1/2 ώρα
1 φλ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα για 8 ώρες
6 κ.γ. (30 γρ.) λάδι καρύδας, λιωμένο
λίγες φράουλες ακόμη για στόλισμα κ ξύσματα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ πολτοποιώ τους χουρμάδες κ μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά της βάσης. Τα ρίχνω σε ένα τσέρκι πάνω σε μια πιατέλα. Τα πιέζω με τα δάχτυλα να πατικωθούν και το βάζω στο ψυγείο. Κατόπιν πολτοποιώ τα κάσιους κ τους χουρμάδες ξεχωριστά. Τα ενώνω κ τα πολτοποιώ μαζί με το λάδι. Μεταφέρω σε ένα μπολάκι. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα κ ανακατεύω με μαρίζ να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Βγάζω την βάση από το ψυγείο. Σκορπίζω τις ψιλοκομμένες φράουλες να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Απλώνω από πάνω την κρέμα, την ισιώνω με την μαριζ, καλύπτω με αλουμινόχαρτο κ την αφήνω να κρυώσει. Την επόμενη μέρα γαρνίρω με φράουλες και τα σοκολατένια ξύσματα πριν σερβίρω. Καλή σας απόλαυση!
Καλησπέρα. Για την συγκεκριμένη συνταγη, τι διάμετρο πρέπει να έχει το ‘τσερκι’ ?
Καλησπέρα, κορίτσι! Παράλειψη που δεν το έγραψα! 20cm είναι. Φιλάκια πολλά!
Είναι τέλειο! Άξιζε η αναμονή! Εξαιρετική η ιδέα να βάλετε στη μέση τις φράουλες, σαν shortcake 😉
Λένια και Δήμητρα σας εύχομαι ένα υπέροχο και πολύ γλυκό Πάσχα! Και με τέτοιες λιχουδιές πώς να μην είναι ;;;; 🙂
Φαίνεται πεντανοστιμο!!! Μία μικρή διευκρινησουλα μόνο..6κ.σ λάδι καρύδας ή 6κ. γλυκού; Γιατί τα 30γρ είναι 6κουταλακια γλυκού
Ηρώ μου, καλησπέρα! Χίλια ευχαριστώ για την ερώτηση! Έχεις δίκιο, είναι κ.γ. κ σπεύδω να το διορθώσω!
Φιλάκια πολλά κ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Μουάτς!
Καλησπέρα!έχω φτιάξει την τούρτα το καλόκαίρι για τα γενέθλια του μεγάλου μου γιου και έγινε χαμός!!!μάλωναν οι φίλοι του ποιος θα φάει δευτερο κομμάτι…ο μικρός όμως έχει γενέθλια τον Φεβρουάριο…με τι φρούτο θα μπορούσα να αντικαταστήσω τις φράουλες?
Μαργαρίτα Μου, πολύ χαίρομαι! Φράουλες υπάρχουν ήδη στην αγορά. Μπορείς όμως να φτιάξεις αυτή την υπέροχη σοκολατένια τάρτα με αβοκάντο
https://theveggiesisters.gr/sokolatenia-tarta-me-avokanto/
Φιλάκια πολλά πολλά και να τους χαίρεσαι!!!!
Καλησπέρα! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή! Θα ήθελα να σας ρωτήσω για τη σοκολάτα vegan χωρίς ζάχαρη, ποια χρησιμοποιείτε και πού τη βρίσκετε… έχω ψάξει παντού, αλλά δε βρίσκω να μην έχει ζάχαρη! Ευχαριστώ ^_^
Ηρώ μου, καλησπέρα! Όταν είχα φτιάξει τη συνταγή, είχα χρησιμοποιήσει vegan σοκολάτα χωρίς ζάχαρη που μου έιχαν φερει από το εξωτερικό. Δυστυχώς δεν θυμάμαι την μάρκα…Φιλάκια πολλά και καλό Πάσχα!
Ευχαριστώ πολύ! Καλό Πάσχα <3 <3 <3