The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Σπιτική γκρανόλα
Πρωινό

Σπιτική γκρανόλα

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Τι κάνετε; Εμείς προετοιμαζόμαστε για την επιστροφή μας στο σχολείο. Μαμά και γιος. Βλέπετε είχα άδεια ειδικού σκοπού τώρα που ήταν κλειστά τα νηπιαγωγεία και δεν έχω επιστρέψει ακόμη στο σχολειό μου. Αυτό το διάστημα της καραντίνας απόλαυσα τον Δημητράκη μου στο μέγιστο! Όλη μέρα μαζί, όλη μέρα παιχνίδι, παζλ, διάβασμα, πολύ διάβασμα…Ουδέν κακόν αμιγές καλού λοιπόν. Νιώθω ότι σε αυτό το διάστημα μεγάλωσε πολύ ο μικρός μου πρίγκηπας. Ο τρόπος που μιλάει, που σκέφτεται, οι ερωτήσεις που θέτει με οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα…Αχ, τι έρωτας είναι αυτό το αγόρι! Δεν το χορταίνω το άτιμο… Ναι, είμαι χαζομαμά, το παραδέχομαι! Ας αφήσουμε τα χαζομαμαδίστικα κι ας μαγειρέψουμε! Σήμερα θα φτιάξουμε μια υπέροχη πανεύκολη σπιτική γκρανόλα. Η γεύση της παραπέμπει σε φανουρόπιτα, γιατί έχει κανέλα, γαρίφαλο και άρωμα πορτοκαλιού. Αν κάποιος δοκιμάσει μια φορά σπιτική γκρανόλα, νομίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσει ξανά του εμπορίου. Είναι τόσο νόστιμη και με αγνά υλικά φτιαγμένη και παρασκευάζεται τόσο εύκολα που είναι κρίμα να προτιμάμε τις έτοιμες. Φτιάξτε κι εσείς αυτή την υπέροχη σπιτική γκρανόλα και στείλτε μου τις εντυπώσεις σας!
Αυτά τα ολίγα για σήμερα! Σας φιλώ γλυκά! Μουάτς!

ΑΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΓΚΡΑΝΟΛΑ:
Γκρανόλα φουντουκιού
Γκρανόλα με καρύδα
Γκρανόλα τραγανιστή
Γκρανόλα σοκολάτα πορτοκάλι

Σπιτική γκρανόλαΣπιτική γκρανόλα

Υλικά:

  • 240 γρ. βρώμη
  • 60 γρ. καρύδια
  • 70 γρ. ηλιόσποροι
  • 85 γρ. ταχίνι
  • 85 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 30 γρ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 30 γρ. σουσάμι
Σπιτική γκρανόλα
Σπιτική γκρανόλα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω την βρώμη, το σουσάμι, τον ηλιόσπορο, το αλάτι, το κανελογαρίφαλο και τα καρύδια, αφού τα έχω χοντροκόψει. Σε ένα άλλο χτυπώ το ταχίνι με το λάδι καρύδας, την αγαύη και το εκχύλισμα πορτοκαλιού. Κατόπιν ρίχνω στα υγρά υλικά τα στερεά κι ανακατεύω καλά. Απλώνω το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Προσοχή μην την κάψετε! Στα μισά του ψησίματος ανακατεύω. Όταν είναι έτοιμη, την βγάζω από τον φούρνο, αφήνω να κρυώσει και την αποθηκεύω σε γυάλινα βαζάκια. Καλοφάγωτη!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2.787 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *