For the recipe in English click here
Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες κ καλή Σαρακοστή! Τις προάλλες στην διάρκεια ενός διαλείμματος μας έλεγε η γλυκιά συνάδελφος Μαριάννα για μια καλή της φίλη που είναι χρυσοχέρα κ δεν πετά τίποτα στην κουζίνα, αλλά βρίσκει τρόπους να ανακυκλώνει τα πάντα. Όταν λοιπόν μας είπε ότι φτιάχνει bake rolls από μπαγιάτικη μπαγκέτα, κατενθουσιάστηκα κ ήξερα πως θα ήταν η επόμενη συνταγή που θα δοκίμαζα. Όντως τα έκανα κι έγιναν θαυμάσια! Σας προτρέπω να δοκιμάσετε τα σπιτικά bake rolls! Γίνονται γρήγορα, εύκολα, δεν έχουν συντηρητικά κ είναι πεντανόστιμα! Αν καταφέρετε κ κόψετε πολύ λεπτές τις φέτες, θα γίνουν και τραγανιστά! Γιατί να δίνουμε στα παιδάκια μας αυτά του εμπορίου κ να μην κάνουμε τα δικά μας; Το μόνο που χρειάζεστε πέρα από το ψωμάκι είναι ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, ρίγανη, πάπρικα κ σκόνη σκόρδου. Φυσικά μπορείτε να αλλάξετε ανάλογα με τα γούστα σας! Περιμένω εντυπώσεις!
Να έχετε μια όμορφη μέρα! Μάκια πολλά! Μουάτς!
Υλικά:
μπαγκέτα μπαγιάτικη
ελαιόλαδο
αλάτι Le Guerandais κ πιπέρι
ρίγανη ή άλλο ξερό αρωματικό
σκόνη σκόρδου/ κρεμμυδιού
πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
διατροφική μαγιά Gopal’s (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Κόβω το ψωμάκι σε πολύ πολύ λεπτές φέτες. Καλό είναι να έχετε ένα μαχαίρι κατάλληλο για να κόβει φέτες. Απλώνω τις φέτες σε μια λαδόκολλα, με την οποία έχω στρώσει ένα ταψί. Ψεκάζω με το ελαιόλαδο ή αλείφω με πινέλο. Πασπαλίζω με τα μπαχαρικά κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180C για λιγότερο από 10 λεπτά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Να τα παρακολουθείτε για να μην καούν. Τα βγάζω από τον φούρνο κ τα τσακίζω! Αν μείνουν, τα φυλάσσω σε ταπεράκι. Καλοφάγωτα!