For the recipe in English click here
Είμαι γλυκατζού, αμετανόητη, και ναι το παραδέχομαι δημοσίως είμαι πολύ λιχούδω! Τώρα το καλοκαίρι το πόσα κιλά παγωτό έφαγα δεν σας το συζητώ! Είμαστε οι καλύτεροι πελάτες του mini market της γειτονιάς, αφού ένα οικογενειακό το τρώγαμε στην καθισιά μας! Αν δεν έτρεχα, θα είχα γίνει μια ωραιότατη τροφαντή κοπελούλα που θα κουβαλούσε γύρω της πολλά σωσίβια! Αυτό είναι ένα από τα καλά του τρεξίματος! Απολαμβάνεις το φαγητό χωρίς τύψεις κ εκ των πραγμάτων αφού καις πολλές θερμίδες, έχεις περιθώριο να φας παραπάνω χωρίς συνέπειες ορατές στη ζυγαριά!
Ένα λοιπόν από τα αγαπημένα μου γλυκά το φετινό καλοκαίρι ήταν η σημερινή μους. Γίνεται σε πέντε λεπτά με πολύ λίγα υλικά και είναι απίστευτα νόστιμη. Επιπλέον είναι πολύ υγιεινή. Το μαγικό υλικό εδώ είναι το αβοκάντο, αλλά ούτε που θα καταλάβετε τη γεύση του! Σας το εγγυώμαι! Συνδυασμένο με το πορτοκάλι δίνουν ένα θεϊκό γευστικό αποτέλεσμα κ πραγματικά δημιουργούν μια νοστιμότατη μους! Σας προτρέπω να τη φτιάξετε κ είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθείτε!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά για 2 μερίδες:
1 ώριμο αβοκάντο
3/4 φλ. χυμός πορτοκαλιού
1/2 φλ. κακάο
2 κ.γ. σπόροι chia
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή
σφενδάμου ή μέλι
ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Χτυπώ όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν μοιράζω τη μους σε 2 μπολάκια, γαρνίρω με το ξύσμα και τα βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα. Κατόπιν απολαμβάνω! Καλή σας όρεξη!
Συνταγή ελαφρώς προσαρμοσμένη από εδώ
Φοβερή αυτή η σοκολατένια μους με το αβοκάντο!!
Έχω φτιάξει παρόμοια και μ’ αρέσει πολύ!!
Θα τη δοκιμάσω κι έτσι, με το πορτοκάλι!
Ωραία παρουσίαση!!
Καλημέρα!
Tι φοβερη ιδεα!
Καλή και όμορη μέρα σας ευχομαι 🙂
υπέροχη ιδέα!οι σπόροι chia τι ακριβώς κάνουν?
Ευχαριστούμε, Μαίρη μας! Είναι όντως υπέροχο γλυκάκι! Φτιάξτο και θα μας θυμηθείς!
Οι σπόροι chia έχουν την ιδιότητα να πήζουν το υγρό μέσα στο οποίο τους βάζεις. Άρα μπαίνουν για να δώσουν ένα πιο πηχτό αποτέλεσμα κ συν τοις άλλοις είναι πολύ θρεπτικοί, άρα είναι ένας τρόπος να τους αξιοποιήσουμε. Εγώ τους βάζω καθημερινά στη βρώμη ή μούσλι που τρώω το πρωί.
Να έχεις μια υπέροχη μέρα!
Φιλάκια!
Καταπληκτικό μους. Είδη νιώθω τη βουτυρένια αίσθηση του αβοκάντου να λιώνει στο στόμα μου!
Che bella idea! La farò, adoro l’avocado! Tanti baci, cara Lenia e buon fine settimana!
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!
Δεν μπορω να περιμενω. Θελω να τη φτιαξω αμεσα. Ειναι απιθανη…ειμαι σιγουρη!
ααα, εξαιρετική η μους!!!
και το πορτοκάλι θα ταιριάζει τέλεια, είμαι σίγουρη!! μπαίνει στα προσεχώς!!
φιλιά!!
So simple and quick to make! Yum!
This looks like a delicious treat!
Γεια σου Λενια μου κ παλι….ενω εσυ πλατσουριζες στα Τριζονια..εγω εφτιαχνα αυτη τη φανταστικη μους (τ)σοκολατας!!! Τελεια υφη, αερατη, βελουδινη κ γευστικα πολυ ωραιος ο συνδιασμος (τ)σοκολατας-πορτοκαλιου!! Κ βεβαιως πανευκολο γλυκακι! Βγηκαν 3 μπολακια. Με το υποδεκαμετρο χωρισα τη μους στη μεση (μην εχουμε διπλωματικο επεισοδιο, μουρμουρες κτλ :-)))))) κ με τον επισημο tester τα εξαφανισαμε το ιδιο βραδυ!!! χαχαχα
Μπραβο σας κοριτσακια!!
Σας φιλω ακομα μια φορα για σημερα!!
Χαχα! Σουξέ βλέπω η τσοκο-μους! Χαίρομαι που σας άρεσε! Την είχα ξεχάσει! Πρέπει να την ξαναφτιάξω!
Απλά όταν είσαι blogger, δύσκολα φτιάχνεις πολλές φορές το ίδιο πράγμα, γιατί θες να ανακαλύψεις κάτι νέο κ να το παρουσιάσεις στους αναγνώστες σου!
Φιλάκια από μένα κ το bebe!
ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΦΑΣΑΡΙΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΓΛΥΚΟ ΒΑΛΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕΛΙ!!!…
Αγαπητέ Γιώργο, λυπάμαι που δεν σου άρεσε το γλυκάκι. Προφανώς το αβοκάντο που χρησιμοποίησες δεν ήταν καλό, ώριμο για να πετύχεις το κατάλληλο αποτέλεσμα. Την συνταγή πάντως την έχουν φτιάξει πολλοί αναγνώστες κ μας έχουν στείλει διθυραμβικά σχόλια…
Καλό σου βράδυ!
Καλησπέρα και από μένα! Συγχαρητήρια για την εξαιρετική αυτή δουλειά συνολικά αλλά και για τις συνταγές χωριστά μια μια!ακολουθώ διατροφή χωρίς γάλακτος και, γλουτενη και ζάχαρη! Έκανα τημους, απλά υπέροχη! Την εμπλουτισα με φρούτα του δάσους και απογειώθηκε! ☺☺
Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, κοριτσάκι! Χαιρόμαστε που σου αρέσουν οι συνταγούλες μας! Όντως η μους αυτή είναι τέλεια κ μου έδωσες ωραία ιδέα με την προσθήκη που έκανες! Περιμένουμε φωτογραφίες από συνταγές μας! Φιλάκια πολλά!
Καλά, νόστιμα κ υγιεινά μαγειρέματα!
Μουάτς!
Καλησπέρα! Φοβερή συνταγή! Υπέροχη γεύση και υγιεινή!! Εξαιρετική ιδέα! ! Ευχαριστούμε πολύ!! Ήθελα να ρωτήσω μέχρι πόσες μέρες μπορεί να διατηρηθεί ?(επειδή μας άρεσε σκέφτομαι να φτιάξω μεγαλύτερη ποσότητα )
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, κοριτσάκι μου! Ναι, μπορείς να το κρατήσεις στο ψυγείο σίγουρα 2-3 μέρες.
Φιλάκια πολλά!!!
Άραγε θα γίνεται και με πούλπα ροδάκινο;
Δεν νομίζω, Χριστίνα μου!