For the recipe in English click here
Στον κήπο μας έχουμε μια δαμασκηνιά, μικρή, μη φανταστείτε κανά μεγάλο δέντρο, η οποία φέτος είχε τρελά κέφια κ μας έδωσε πολύ καρπό. ήταν πανέμορφη, βαρυφορτωμένη με τον υπέροχο μωβ καρπό της. Όταν ο κήπος ή ο καλός γείτονας σου δίνει καλούδια, το θεωρώ ιερό μου χρέος να τα αξιοποιήσω κ να μην τα πετάξω. Αφού λοιπόν έκανα κάποια κιλά πεσκέσι, τα υπόλοιπα τα έκανα μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, smoothie κ crumble. Έτσι, τα αξιοποίησα με τον βέλτιστο τρόπο κ θα τα χαιρόμαστε κ μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Σήμερα θα σας παρουσιάσω το smoothie κ σύντομα θα αναρτήσω κ το crumble.
Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι μια υπέροχη εβδομάδα!
Υλικά για ένα μεγάλο smoothie:
250 ml γάλα (φυτικό)
4 δαμάσκηνα
1/2 ώριμη μπανάνα
1 κ.σ. βρώμη (προαιρετικά :χωρίς γλουτένη)
2 χουρμάδες
1 κ.σ. μαρμελάδα δαμάσκηνο (αν δεν έχετε, βάλτε 4 χουρμάδες)
1 κ.γ. σπόροι chia
κανέλλα κ cocoa nibs (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζω στο ποτήρι του ραβδομπλέντερ όλα τα υλικά κ πολτοποιώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Σερβίρω με παγάκια. Καλή σας απόλαυση!
Μιαμ μιαμ. Αν δεν το πιούμε όλο επι τόπου διατηρείται στο ψυγείο ή χάνει όλα του τα θρεπτικά χαρακτηριστικά; Επίσης, τι φυτικό γάλα προτείνετε για καλύτερη γεύση;
Βέρα μας γλυκιά, εμείς συνήθως χρησιμοποιούμε γάλα σόγιας στα smoothie μας. Στο ψυγείο διατηρείται για κάποιες ώρες, αλλά καλό είναι να μην το αφήνουμε κ πολύ. Εγώ μπορεί να φτιάξω ένα μεγάλο σμούθι το πρωί, να πιω το μισό για πρωινό κ το υπόλοιπο να το πίνω σιγά σιγά ως το μεσημέρι. Φιλάκια πολλά!