For the recipe in English click here
Τα Σφακιά είναι ένας τόπος ξεχωριστός, άγριος και γοητευτικός, είναι μια ιστορική περιοχή της νότιας Κρήτης. Υπήρξε μία από τις πιο ανυπότακτες περιοχές της Ελλάδας. Είναι ιδιαίτερα δυσπρόσιτη και τραχιά περιοχή που περιβάλλεται από τις απόκρημνες πλαγιές των Λευκών Ορέων και τα πολυάριθμα φαράγγια που σχηματίζονται σ´αυτέ,ς ενώ νότια βρέχεται από το Λιβυκό Πέλαγος. Μία από τις πιο γνωστές τοπικές γεύσεις είναι οι περίφημες σφακιανές πίτες με μέλι φτιαγμένες με τοπική μυζήθρα, που συνοδεύουν εξαιρετικά όλα τα εδέσματα της ελληνικής κουζίνας. Η συνταγή αυτή χάνεται στα βάθη του χρόνου, μέσα στα παραμύθια της γιαγιάς και τις μαντινάδες της Κρήτης. Ωστόσο, αυτό που μένει πάντα είναι η γλύκα!
They look so crisp and delicious!
Μπαίνουν κατάψυξη?
Πόσο καιρό διατηρούνται?
Ναι μπορείς να τις καταψύξεις, τις τυλίγεις μια μια με μεμβράνη και τις βάζεις στο ψυγείο, δεν χρειάζονται ξεπάγωμα. Τις έχω κρατήσει στην κατάψυξη 2 μήνες και είναι μια χαρά.