Τις σαλάτες ζυμαρικών δεν τις βαριέμαι ποτέ! Ειδικά αυτή την τελευταία σαλάτα ζυμαρικών με πέστο που έφτιαξα τις προάλλες την λάτρεψα από την πρώτη μπουκιά! Μακαροτσίνι με ψιλοκομμένα λαχανικά λουσμένα σε μια υπέροχη πέστο ενισχυμένη με ολίγη μαγιονέζα! Άλλο να σας την περιγράφω κι άλλο να την τρώτε! Τις αγαπώ ιδιαιτέρως που λέτε αυτές τις σαλάτες, γιατί είναι εύκολες, νόστιμες, χορταστικές, διατηρούνται καλά στο ψυγείο και μπορούν να αποτελέσουν ένα πλήρες θρεπτικό γεύμα. Στο μπλογκ θα βρείτε κι άλλες όπως:
- Σαλάτα Ζυμαρικών με φασόλια και πέστο κόκκινης πιπεριάς
- Κρύα σαλάτα ζυμαρικών
- Χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών
- Μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών
Σε άλλα νέα η αγωνία κορυφώνεται λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς…Πώς θα είναι άραγε τα πράγματα; Είναι όλα τόσο ρευστά, τόσο αβέβαια…Πώς θα κάνω μάθημα τόσες ώρες με την μάσκα;Θα με ακούνε τα παιδιά άραγε; Πώς θα ρέει το μάθημα σε μια τάξη με 25 μασκοφόρους μαθητές και μια μασκοφόρο καθηγήτρια; Το σίγουρο είναι ότι όλο αυτό που ζούμε μοιάζει σαν σενάριο βγαλμένο από ταινία (δείτε το “Contagion” και θα διαπιστώσετε ότι αυτή την φορά η ζωή μιμήθηκε το σινεμά κι όχι το αντίστροφο!)
Αυτά τα ολίγα από το νησί! Περιμένω εντυπώσεις από αυτή την υπέροχη σαλάτα ζυμαρικών με πέστο! Πολλά γλυκά φιλιά και να προσέχετε! Μουάτς!
Υλικά για 5 άτομα:
320 γρ. μακαροτσίνι
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
120 γρ. πιπεριά ψιλοκομμένη
60 γρ. καρότο τριμμένο λεπτό
120 γρ. καλαμπόκι
για την πέστο
20 γρ. κουκουνάρι
20 γρ. βασιλικός
3 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο+3 κ.σ. ζωμός από τα ζυμαρικά
10 γρ. διατροφική μαγιά
100 γρ. vegan μαγιονέζα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσοχή μην τα παραβράσετε! Στο μεταξύ χτυπώ στο μπλέντερ όλα τα υλικά της πέστο εκτός από την μαγιονέζα, την οποία προσθέτω τελευταία. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύω. Σουρώνω τα μακαροτσίνι, τα επαναφέρω στην κατσαρόλα και ρίχνω την μισή πέστο. Ανακατεύω καλά. Αδειάζω τα ζυμαρικά στο μπολ με τα λαχανικά κι ανακατεύω πάλι, αφού προσθέσω και την υπόλοιπη πέστο. Καλό είναι να κρυώσει λίγο πριν σερβιριστεί. Είναι πιο ωραία κρύα παρά ζεστή. Καλή σας απόλαυση!