For the recipe in English click here
Καλημέρα, καλημέρα! Σήμερα η μέρα μου ξεκίνησε με τρέξιμο! Είχα τόσο πολύ καιρό να δέσω τα παπούτσια μου και να βγω στο δρόμο. Είναι τόσο αναζωογονητικό ! Χθες λοιπόν έφτιαξα αυτή την σαλατίτσα, γρήγορη και νόστιμη . Τελικά την αγαπάω την κολοκύθα και δεν το ήξερα. Η μαμά μας δεν συνήθιζε να την χρησιμοποιεί και έτσι την είχα παρεξηγήσει. Τώρα όμως έχουμε γνωριστεί και τα έχουμε βρει! Ένα μυστικό: τα ρεβύθια που χρησιμοποίησα στη συνταγή τα είχα νεροβράσει την προηγούμενη εβδομάδα που έφτιαξα τους απίθανους ρεβυθοκεφτέδες της Ελενίτσας και τα είχα φυλάξει στην κατάψυξη!
Να περνάτε όμορφα και να θυμάστε πως μια θετική σκέψη χωράει παντού! Καλό Σ/Κ! Σας φιλώ!
Υλικά (για 2 άτομα):
1,5 φλ. κολοκύθα τεμαχισμένη
1 φλ. νερόβραστα ρεβύθια
1 φλ. κομμένο λάχανο
1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης τεμαχισμένη
3 αγκινάρες (βρασμένες)
2 +2 κ.σ. ελαιόλαδο+1 κ.σ. μπαλσάμικο
2/3 κ.γ. σκόνη σκόρδου
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβω την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και την τοποθετώ σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, αλατοπιπερώνω, ρίχνω την σκόνη σκόρδου και 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ανακατεύω να καλύψουν όλα τα κομματάκια. Στην συνέχεια την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (σε αέρα) για 15-20 λεπτά (μέχρι να ψηθεί η κολοκύθα, εξαρτάται από το μέγεθος). Στην συνέχεια ρίχνω μέσα στο ταψί τα βρασμένα ρεβύθια, τις αγκινάρες σε κομμάτια, το λάχανο και την κομμένη πιπεριά, τα ανακατεύω. Χτυπώ 2 κ.σ. λάδι με το μπαλσάμικο, περιχύνω και σερβίρω. Πασπαλίζω προαιρετικά με παπαρουνόσπορο κ σουσάμι. Καλή σας απόλαυση!
Μου’δωσες ιδέα για σήμερα! Έχω κολοκύθα, έχω ρεβύθια, super!!!