The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Σαλάτες

Σαλάτα με μωβ λάχανο και λεμονοσκορδάτη σάλτσα ταχινιού-Red cabbage salad with lemony garlicky tahini sauce

P1010004-001

Αν υπάρχει ένας μαγειρικός τομέας που έχω εντρυφήσει στη ζωή μου, αυτός είναι οι σαλάτες. Πραγματικά δεν μπορώ να υπολογίσω πόσες διαφορετικές σαλάτες έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια…Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι έχω πολύ καιρό να ανεβάσω σαλατίτσα. Η τελευταία ήταν αυτή η υπέροχη σαλάτα με ρόκα-σταφύλια-φινόκιο που ήταν και το “σουξέ” του καλοκαιριού.
Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε μια ακόμα με βάση το λατρεμένο μωβ λάχανο (μα δεν έχει υπέροχο χρώμα;) και άλλα λαχανικά, αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι το καταπληκτικό ντρέσινγκ: λεμονάτο, σκορδάτο,ταχινάτο! Μου αρέσει τόσο πολύ αυτή η σαλτσούλα που την έφτιαξα 3 μέρες συνεχόμενα!
Καλή εβδομάδα να έχουμε! Σας φιλώ γλυκά!

Σαλάτα με μωβ λάχανο και λεμονοσκορδάτη σάλτσα ταχινιού
Υλικά:
μωβ λάχανο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. καλαμπόκι
1 καρότο, τριμμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. σουσάμι

1 κ.γ. ταχίνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. νερό
χυμός 1/2 λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ τοποθετώ όλα τα λαχανικά. Ανακατεύω τα υλικά της σαλτσούλας. Περιχύνω και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω σε πιάτο και απολαμβάνω!

Σαλάτα με μωβ λάχανο και λεμονοσκορδάτη σάλτσα ταχινιού

My culinary domain is salads! I can’t really count how many I have made all these years I have been cooking. I realised that it’s been a long time since I last posted a salad. The last one was this wonderful rucola-grape-finocchio salad.
So today we are making a simple red cabbage salad (I just adore its vivid color!) with veggies and a delicious lemony-garlicky dressing with tahini. I have fallen in love with this sauce. I make it very often and really like it! I hope you enjoy it too!
Have fun, take care!

Σαλάτα με μωβ λάχανο και λεμονοσκορδάτη σάλτσα ταχινιού

Ingredients:
red cabbage, finely chopped
3 Tbsp sweet corn
1 carrot, grated
1/2 red pepper, finely chopped
parsley, finely chopped
1 Tbsp sesame seeds

1 tsp tahini
2 Tbsp olive oil
1 tsp water
juice of 1/2 lemon
1 garlic clove, minced
salt and pepper

Directions:
Mix all vegetables in a bowl. Combine all dressing ingredients and pour them over the salad. Mix well. Serve in a dish and enjoy!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.333 times, 1 visits today)

26 Comment

  1. Από σαλάτες δεν ξέρω και πολλά για να είμαι ειλικρινής. Ευτυχώς που φτιάχνεις τέτοιες ωραίες σαλάτες μπας και φάω κανένα λαχανικό γιατί μόνο τις βαρετές μαρούλι, λάχανο-καρότο και ντοματοσαλάτα ξέρω! Ωραίες και πρωτότυπες συνταγές έχεις στο blog!

  2. Λοιπόν, πολύ καλή η σαλάτα σας αλλά εγώ την πείραξα λίγο(λόγο δουλειάς το κάνω πάντα)! Πρόσθεσα 4κ.σ φασόλια κόκκινα,1 κ.σ σπόρους chia,2 κ.σ σταφίδες και στο ντρέσινγκ αντί νερό και χυμό λεμόνι, έβαλα χυμό πορτοκαλί.
    Το ήθελα για γεύμα και για να είναι πλήρη έκανα τις παραπάνω επεμβάσεις!

    1. Πολύ χαιρόμαστε που σου άρεσε, Νικόλα! Καλά έκανες κ την πείραξες! Οι σαλάτες εξάλλου επιδέχονται πολλαπλά πειράγματα!Πολύ ωραίες οι προσθήκες σου!
      Πολλά φιλιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *