Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Σήμερα θα φτιάξουμε ένα καλοκαιρινό πιάτο! Τα πράσινα φασόλια τα λατρεύω! Έλα όμως που το έτερον μου ήμισυ δεν τα’ χει σε εκτίμηση! Οπότε δεν τα πολυφτιάχνω… Προσπαθώντας να βρω έναν τρόπο για να τον κάνω να τα αγαπήσει, μου ήρθε η ιδέα αυτής της σαλάτας. Δεν μπορεί, σκέφτηκα, να μην του αρέσουν! Τα συνδύασα με ψητά λαχανικά, αρωματικά ψίχουλα κι ένα σκορδάτο dressing κάπαρης. Και ναι, έπεσα μέσα! Ο Κωστής τα τσάκισε κι εγώ καταχάρηκα. Σημειωτέον ότι το πιάτο τρώγεται και ως σαλάτα, αλλά και ως ελαφρύ γεύμα. Επίσης, διατηρείται καλά στο ψυγείο και μάλιστα τρώγεται ευχάριστα ακόμα και παγωμένο! Δοκιμάστε αυτή την ιδιαίτερη σαλάτα με φασολάκια, ψίχουλα και σάλτσα κάπαρης και απολαύστε τα φασολάκια με έναν διαφορετικό τρόπο!
Φιλιά πολλά από το Τζάντε! Μουάτς!
Υλικά για 4 άτομα:
500 γρ. πράσινα φασόλια
160 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
50 γρ. κρεμμύδι, σε ροδέλες
140 γρ. πιπεριές κέρατο, κομμένες στη μέση
για το dressing:
4 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. νερό
2 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
για τα ψίχουλα:
20 γρ. μαϊντανός, βασιλικός, δυόσμος
30 γρ. παξιμάδι
20 γρ. ωμό αμύγδαλο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τα φασόλια al dente και τα σουρώνω. Στο μεταξύ σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αραδιάζω τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο σκόρδο και ψήνω στους 200 C ώσπου να ροδίσουν. Χτυπώ στο μπλέντερ τα υλικά για τα ψίχουλα, αδειάζω κι έπειτα χτυπώ τα υλικά του dressing ώσπου να ομογενοποιηθούν. Σε μια πιατέλα βάζω τα φασόλια από πάνω τα ψημένα λαχανικά, περιχύνω με το dressing κ γαρνίρω με τα ψίχουλα. Ωστόσο ο καλύτερος τρόπος σερβιρίσματος είναι στην κατσαρόλα με τα φασολάκια να ρίξω όλα τα υλικά κ να τα ανακατέψω καλά. Απλά για λόγους food styling επέλεξα να σας τα παρουσιάσω αλλιώς! Τι να κάνω η δόλια Blogger! Χαχα! Όπως και να έχει, η σαλάτα είναι απίθανη! Καλή σας απόλαυση!