For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι/ες! Σας έχω πει πολλές φορές πόσο πολύ αγαπώ το πρωινό, το θεωρώ πραγματικά το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Συνήθως τρώω βρώμη με σταφίδες, καρύδια, παγωμένο φυτικό γάλα κ τόση κανέλα που να γίνει καφέ το μπολάκι! Συχνά βέβαια φτιάχνω σπιτική γκρανόλα για να σπάω την μονοτονία (σαν αυτήν εδώ κι εδώ). Τον τελευταίο καιρό φτιάχνω πόριτζ για τον μικρούλη μου (βρώμη, νερό, μπανάνα, φιστικοβούτυρο) κ σκέφτηκα να δοκιμάσω μία και για μένα. Συνδύασα δυο αγαπημένες γεύσεις: σοκολάτα με φουντούκι κ το αποτέλεσμα ήταν ένα θαυμάσιο χορταστικό πρωινό! Καμιά φορά το αραιώνω με λίγο γάλα. Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Φιλάκια πολλά κ καλό Σ/Κ! Μουάτς!
Υλικά για 1 άτομο:
1/2 φλ. βρώμη
15+5 γρ. σοκολάτα, σε ξύσματα
2 κ.γ. φουντούκια
1 μικρή μπανάνα
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1/2 φλ. γάλα φουντουκιού
2 κ.γ. βούτυρο φουντουκιού
1 1/4 φλ. νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό, την βρώμη, το βούτυρο, τα 15 γρ. σοκολάτας, την μισή μπανάνα λιωμένη κ την αγαύη σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν. Όταν πήξουν, αποσύρω από την φωτιά, αδειάζω σε μπολάκι. Γαρνίρω με την υπόλοιπη μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, το φουντούκι, τα ξύσματα της υπόλοιπης σοκολάτας. Προαιρετικά περιχύνω λίγο γάλα. Καλή σας απόλαυση!