For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Ελπίζω να είστε καλά κ να έχετε προσαρμοστεί στα φθινοπωρινά δεδομένα. Ο καιρός ευτυχώς είναι ακόμη καλός, τα μπανάκια καλά κρατούν (η ευλογία του να μένεις σε νησί!), οπότε μπορούμε να απολαμβάνουμε ακόμη τη θάλασσα. Σήμερα σας έχω μια συνταγούλα που την σκαρφίστηκα θέλοντας να μεταμορφώσω το πλιγούρι. Το αγαπώ, το βάζω σε σαλάτες κ σε γεμιστά, απλά ήθελα να το αξιοποιήσω με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Έτσι, αποφάσισα να το χρωματίσω με μια εξαιρετική σάλτσα ντομάτα-φέτα, να το εμπλουτίσω με σοταρισμένα λαχανικά κ τυράκι που λιώνει κ να το βάλω στον φούρνο! Το αποτέλεσμα με δικαίωσε! Μια υγιεινή, πανεύκολη νοστιμιά που γίνεται στο πι κ φι! Κι όλα αυτά με τα εκλεκτά προϊόντα της Yoleni’s!
Να είστε καλά!
Υλικά για 5 ramekins:
1 φλ. πλιγούρι “Αγροζύμη”
4 κ.σ. σάλτσα ντομάτα- φέτα “Simply Greek”
2 μελιτζάνες, σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο+1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “My olive oil”
1 κ.γ. μείγμα για σαλάτα Bio “Cretan Herbs”
150 γρ. γκούντα, τριμμένη
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω το πλιγούρι μισή ώρα σε μπολ με ζεστό νερό. Κατόπιν το σουρώνω και το στίβω με τα χέρια να φύγει η όποια υγρασία. Το ανακατεύω με τη σάλτσα ντομάτας. Σε ένα τηγάνι σοτάρω τις μελιτζάνες με το κρεμμύδι κ το σκόδο για 5 λεπτά. Κατόπιν αδειάζω αυτό το μείγμα στο πλιγούρι, αλατοπιπερώνω κ προσθέτω το μείγμα των μυρωδικών κ το τυρί. Ανακατεύω καλά. Λαδώνω τα ramekin κ μοιράζω το μείγμα. Ψήνω για 15 περίπου λεπτά στους 200C ώσπου να λιώσει το τυράκι. Καλή σας απόλαυση!
Vorrei essere da te per gustare questa meraviglia, Lenia 🙂 Baci.
Πολύ ωραία σκέψη το ατομικό σερβίρισμα μέσα στα πυρίμαχα Λένια.
Και γίνεται πιο “γαργαρλιστικό” στο μάτι, για πιο άμεση κατανάλωση :-))
αν και έχω αποκλείσει γκούντα κλπ τυριά από τη διατροφή μου , ομολογώ πως σκέφτομαι με ποιο τυρί θα μπορούσα να το αντικαταστήσω κρατώντας λίγη από τη νοστιμιά…. θα το βρω.. που θα πάει!!! 😉
δοκιμασε το κιτρινο το violife, το πηρα της προάλλες και μου αρεσε πολυ, ακομα και αψητο κανενα τυρι αψητο δεν μου αρεσει κιτρινο νηστισιμο μεχρι τωρα !!!!!
Τι νόστιμο που φαίνεται!
Καλό ΣΚ κορίτσια 🙂
I love these reallY! I love bulgur!!
Νόστιμο φαγητό σε ατομικές μερίδες! Έτσι για να μην μπερδεύουμε τα κουτάλια μας χαχα
Μου αρέσουν οι συνταγές με απλά υλικά! Η σάλτσα ντομάτα-φέτα είναι αγαπημένη μου, πολύ νόστιμη. Είμαι σίγουρη ότι το φαγητό βγήκε τέλειο!
Καλημέρα σας,τι περιλαμβάνει το μείγμα για σαλάτα; ( δεν μου ανοίγει την σελίδα όταν πατάω το σύνδεσμο )
Οι μελιτζάνες ψήνονται σε αυτόν το χρόνο;
Καλησπέρα, κοριτσάκι! Ναι, οι μελιτζάνες προλαβαίνουν να ψηθούν, αν τις κάνεις μικρά κυβάκια. Όσο για το μείγμα, δεν θυμάμαι ακριβώς (πάει καιρός πολύς), αλλά νομίζω ότι είχε ρίγανη, θυμάρι.
Φιλάκια πολλά κ καλά μαγειρέματα!!!