The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Πικάντικο λαχανόρυζο
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Πικάντικο λαχανόρυζο

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Τι μου κάνετε; Εμείς απολαμβάνουμε επιτέλους ηλιόλουστες μέρες μιας και σταμάτησαν οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις στο νησί…Η χαρά μου είναι μεγάλη, γιατί την περασμένη Κυριακή έκανα μια μεγάλη προπόνηση μετά από πολύ καιρό. 15 χιλιόμετρα στις ερημικές παραλίες της Ζακύνθου παρέα με το Κωστάκη μου, τον ήλιο και τα κύματα…Ήταν υπέροχα και αναζωογονητικά…Το χρειαζόμουν για ψυχολογικούς λόγους μιας και η ορμονοθεραπεία με έχει κάνει να αισθάνομαι φουσκωτό αρκουδάκι… Τέλος πάντων, κοιτάμε μπροστά, δεν παραπονιόμαστε κι ευχόμαστε υγεία μόνο! Πάντως η αίσθηση να τρέχεις σε παραλίες που το καλοκαίρι κατακλύζονται από ορδές τουριστών και τώρα είναι παρθένες κι αγνές είναι ανεπανάληπτη!

Σήμερα φτιάχνουμε ένα υπέροχο φαγάκι της ελληνικής κουζίνας, ένα λαχανόρυζο ή μαπόρυζο, όπως το λέμε εμείς οι Πατρινοί. Ανακάλυψα ότι δεν είχα τέτοια συνταγή στο μπλογκ παρά μόνο αυτό το εναλλακτικό λεμονάτο λαχανόρυζο με κινόαΟπότε τις προάλλες που το έφτιαξα, το φωτογράφισα για να σας το παρουσιάσω. Οι καυτερές πιπερίτσες που έκαψα για λίγο στο λάδι καθώς και το μπόλικο σκορδάκι κάνουν το φαγάκι πικάντικο χωρίς να είναι καυτερό. Εξάλλου, δεν αντέχω τα καυτερά! Αυτό το πικάντικο λαχανόρυζο είναι ένα φτηνό, υγιεινό, χορταστικό και πεντανόστιμο φαγάκι που πρέπει να δοκιμάσετε!

Φιλάκια πολλά, γλυκά μου πλάσματα! Να περνάτε υπέροχα και να μαγειρεύετε τα καλύτερα! Μουάτς!

Πικάντικο λαχανόρυζο
Πικάντικο λαχανόρυζο

Υλικά για 4-5 άτομα:

800 γρ. λάχανο, χοντροκομμένο
110 γρ. καρότο, τριμμένο
120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
130 γρ. ρύζι
55 γρ. λευκό κρασί
250 γρ. χυμός ντομάτας
2 κ.σ. ντοματοπελτές
3+5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 καυτερές πιπερίτσες
600 ml νερό
4 κ.σ. μάραθος
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω τις 3 κ.σ. λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζω τις πιπερίτσες για να βγάλουν τη σπιρτάδα τους για 1-2 λεπτά και μετά τις αφαιρώ από την κατσαρόλα. Κατόπιν προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο, τα σοτάρω 1 λεπτό και σβήνω με το κρασί. Όταν εξατμισθεί, ρίχνω το λάχανο και το νερό ζεστό και αφήνω να πάρουν μια βράση. Όταν έχει αρχίσει να μαλακώνει το λάχανο, προσθέτω τη ντομάτα, τον μάραθο και το ρύζι. Μαγειρέυω σε μέτρια φωτιά. Αν δω ότι δεν έχει νερό το φαγάκι κι ακόμα δεν είναι τέλεια βρασμένα τα υλικά, προσθέτω λίγο ζεστό νεράκι. Στο τέλος αλατοπιπερώνω και χύνω το υπόλοιπο λάδι. Καλή σας απόλαυση!
51783744_1899600206833758_3486886254572732416_n
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 4.319 times, 1 visits today)

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *