The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Πένες με μανιτάρια αλά κρεμ
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Πένες με μανιτάρια αλά κρεμ

Πένες με μανιτάρια αλά κρεμ
Πένες με μανιτάρια αλά κρεμ

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με την σημερινή συνταγούλα που θα μοιραστώ μαζί σας! Ως γνωστόν είμαστε μακαρονάδες, οπότε η δημιουργία νέας συνταγής με ζυμαρικά συνοδεύεται με πανηγυρισμούς στο σπιτικό μας! Στο σημερινό πιάτο πρωταγωνιστούν τα λατρεμένα μας μανιτάρια, τα οποία μαγειρεύονται σε μια πλούσια ροζ κρεμώδη σάλτσα που συνδυάζει τον χυμό ντομάτας με την κρέμα σόγιας. Το αποτέλεσμα είναι ένα ονειρεμένο πιάτο! Επίσης είναι πολύ χορτσαστικό! Σας έχω εξομολογηθεί στο παρελθόν ότι κάθε φορά που φτιάχνω ζυμαρικά, τσακίζουμε ένα πακέτο ο Κωστής κι εγώ! ‘Ομως, το συγκεκριμένο πιάτο μας έβγαλε 4 μερίδες! ‘Ακουσον, άκουσον! Δεν έχει ματαξαναγίνει αυτό! Την επόμενη μέρα το ζέστανα σε μια κατσαρόλα με λίγο γάλα κι ήταν νοστιμότατο! Περιμένω εντυπώσεις!

Πολλά φιλιά κ καλή εβδομάδα να έχουμε! Μουάτς!

 

Πένες με μανιτάρια αλά κρεμ
Πένες με μανιτάρια αλά κρεμ

Υλικά για 4 άτομα:
500 γρ. πένες
450 γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
10 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι,
200 ml κρέμα σόγιας
1 φλιτζανάκι γάλα σόγιας
500 γρ. χυμός ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
8 κ.σ. ελαιόλαδο
φασκόμηλο
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι κ πιπέρι

DSC_0372
Πένες με μανιτάρια αλά κρεμ

Εκτέλεση:
Μουλιάζω στο γάλα τα πορτσίνι για 2 ώρες. Κατόπιν τα σταργγίζω, τα ψιλοκόβω κ φυλάω το γάλα. Σε αντικολλητικό τηγάνι μαγειρέυω τα λευκά μανιτάρια με τα πορτσίνι, το κρεμμύδι. Μετά από 10 λεπτά προσθέτω την ντομάτα κ το φασκόμηλο κ μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά. Όταν έχουν βράσει, ρίχνω και την κρέμα σόγιας. Αλατοπιπερώνω κ προσθέτω την πάπρικα. Αφήνω να πάρουν μια βράση όλα μαζί κ στο τέλος προσθέτω και το ελαιόλαδο. Στο μεταξύ βράζω τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν τις σουρώσω, τις ρίχνω απευθείας στην κατσαρόλα κ ανακατεύω καλά για να καλυφθούν απ΄την σάλτσα. Σερβίρω αμέσως. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3.102 times, 1 visits today)

13 Comment

    1. Καλησπέρα, Μαριλενάκι!
      Εγώ έβαλα 7 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου, το αγαπώ πολύ! Περιμένω εντυπώσεις, αν την φτιάξεις! Φιλάκια πολλά!!!!!

    1. Καλημερούδια, κοριτσάκι! Αν τρως ζωικά, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με αντίστοιχα. Αν όχι, μπορείς να βάλεις άλλο φυτικό γάλα (εκτός από καρύδας) κ κρέμα αμυγδάλου ή βρώμης. (αν και στην συγκεκριμένη συνταγή θεωρώ ότι η σόγιας ταιριάζει καλύτερα!)

      Φιλάκια πολλά!

  1. καλησπερα και απο εμενα εχω 2 ερωτησουλες!!φασκομηλο βαζουμε αυτο που πινουμε και σαν ροφημα ??το γαλα που εχουν μουλιασει τα πορτσινι σε ποια φαση το προσθετουμε??

    1. Γιώργη μου, καλησπέρα! Ευχαριστώ για την ερώτηση, γιατί έχω παραλείψει να αναφέρω ότι το γάλα το βάζουμε μαζί με την κρέμα! Χρησιμοποιώ φασκόμηλο φρέσκο, όχι αφέψημα. Ενημέρωσε με για τα αποτελέσματα, αν το φτιάξεις!
      Φιλάκια πολλά!!!

  2. Καλησπερα! Θαυμαζω τις καλογουστες συνταγες σας, πολυτιμος οδηγος για εμας τους αρχαριους. Θελω να ρωτησω αν μπιρω με καποιο τροπο να αντικαταστησω τα μανιταρια μια κ ειμαι αλλεργικη. Ευχαριστω!

    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, γλυκό μου κοριτσάκι!!! Θα μπορούσες να βάλεις πιπεριές πολύχρωμες! Αλλ’ η γεύση θα ήταν αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλό. Φιλάκια πολλά!!!!

    1. Αγαπητή μου Μαιρούλα, γάλα σόγιας βρίσκεις και στα ψυγεία και εκτός ψυγείου. Υπάρχουν πολλές μάρκες. Ανακάλυψε ποια σου αρέσει!
      Σε φιλώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *