The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Πατατοσαλάτα με σπανάκι και μανιτάρια
Κυρίως πιάτο Σαλάτες

Πατατοσαλάτα με σπανάκι και μανιτάρια

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Σας γράφω από την σαπισμένη από την πολλή βροχή Ζάκυνθο! Τι  κακό είναι το φετινό! Από την αρχή του χρόνου βρέχει ασταμάτητα χωρίς υπερβολή! Μιλάμε για νερό, πολύ νερό. Η ζωή έχει γίνει δύσκολη και σκοτεινή με τόση βαριά συννεφιά…Μια βόλτα δεν μπορείς να πας, ένα πλυντήριο δεν μπορείς να βάλεις…Για να μην μιλήσω για το τρέξιμο! Το πόσες φορές με έχει πιάσει βροχή στην προπόνηση φέτος δεν το συζητώ! Με αποκορύφωμα τη χθεσινή που με έπιασε καταιγίδα κι επέστεψα σπίτι βρεγμένη ως το κόκαλο…Τις ελάχιστες μέρες που έχει ηλιοφάνεια παίρνουμε τον Δημητράκη κι αμολιόμαστε στις παραλίες , όπως βλέπετε στην τελευταία φωτογραφία, για να φωτοσυνθέσουμε όσο περισσότερο μπορούμε!

Ας μαγειρέψουμε τώρα! Αγαπώ τις πατατοσαλάτες! Στέκονται τέλεια και ως σαλάτες, αλλά και ως κυρίως πιάτα. Θυμηθείτε αυτή  αλλά και αυτήΑυτή η πατατοσαλάτα με σπανάκι και μανιτάρια είναι πεντανόστιμη, πανεύκολη και χορταστικότατη! Την είχα φτιάξει στην Πάτρα και οι δικοί μου κατενθουσιάστηκαν! Αξίζει να την δοκιμάσετε!

Σας γλυκοφιλώ από την ηλιόλουστη Ζάκυνθο! Τώρα που γράφω αυτές τις αράδες έχει ήλιο…Η πρόγνωση βέβαια μιλά για βροχή το απόγευμα! Μην ξεχνιόμαστε! Χαχαχα!

Πατατοσαλάτα με σπανάκι και μανιτάρια
Πατατοσαλάτα με σπανάκι και μανιτάρια

Υλικά για 4 άτομα:

600 γρ. πατάτες, χοντροκομμένες
500 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
200 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
άνηθος, καυκαλήθρα, ψιλοκομμένα
3 +3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. σουσάμι
αλάτι και πιπέρι
Χειμώνας στο Τζάντε!
Χειμώνας στο Τζάντε!

Εκτέλεση:

Βράζω τις πατάτες με προσοχή μην γίνουν νια νια. Βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι τις 3 κουταλιές λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτω και το σπανάκι με τα μυρωδικά. Χαμηλώνω τη φωτιά κι αφήνω να σιγομαγειρευτούν ώσπου να εξατμισθούν τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνω. Χτυπώ σε μπολάκι το υπόλοιπο λάδι, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού με αλατοπίπερο. Σουρώνω καλά τις πατάτες, τις μεταφέρω σε ένα μπολ, ρίχνω το μείγμα του τηγανιού και τη σάλτσα κι ανακατεύω καλά. Σερβίρω σε πιατέλα και πασπαλίζω με σουσάμι και κουκουνάρι. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 4.200 times, 2 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *