Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Καλή Σαρακοστή με υγεία και όλα τα καλά! Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια απλούστατη συνταγή που είχε ανέβει και στο μπλογκ από τη Δημητρούλα πριν από πολλά χρόνια (14 για την ακρίβεια!) με κάποιες διαφοροποιήσεις. Είναι κάτι που φτιάχνω πολύ πολύ συχνά κι απορώ πώς δεν το έχω μοιραστεί μαζί σας! Θα φτιάξουμε λοιπόν πατάτες φούρνου σαν τηγανητές! Γίνονται πανεύκολα, δεν βρωμοκοπάει το σπίτι τηγανίλα και είναι πανάλαφρες, αφού δεν τηγανίζονται, αλλά ψήνονται. Το σημαντικό είναι να είναι καλής ποιότητας οι πατάτες και να κοπούν πολύ λεπτές. Η ρίγανη, το θυμάρι, η πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή) και η σκόνη σκόρδου τους πάει πολύ και απογειώνει τη γεύση τους. Γίνονται και χωρίς λάδι για όσους το νηστεύουν. Εμείς τις φτιάχνουμε πολύ συχνά για να συνοδεύσουν π.χ. τις πιτούλες με τα μπιφτέκια μας ή τον γύρο μανιταριών.
Αυτά τα λίγα για σήμερα. Να περνάτε όμορφα! Σύντομα θα ανεβάσω και ένα νέο κυρίως πιάτο, ιδανικό και για το πασχαλιάτικο τραπέζι. Σας φιλώ γλυκά! Μουάτς!
Υλικά για μια λαμαρίνα φούρνου:
3 πατάτες
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σαν να επρόκειτο να τις τηγανίσω, αλλά πολύ λεπτές. Τις σουρώνω καλά και με λίγο χαρτί κουζίνας τις στεγνώνω από την υγρασία τους. Τις βάζω σε ένα μπολ, τις περιχύνω με το λάδι και πασπαλίζω με τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου. Μπορείτε να προσθέσετε και πάπρικα απλή ή καπνιστή, μπορείτε να βάλετε ακόμα και 2 κ.σ. μουστάρδα. Κατόπιν τις αραδιάζω σε μια λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα. Προσέχω να μην αλληλοεπικαλύπτονται. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για μισή ώρα περίπου και όταν μαλακώσουν, τις ψήνω στον αέρα για 10-15 λεπτά ακόμα ώσπου να ροδίσουν και να ξεροψηθούν. Καλοφάγωτες!