For the recipe in English click here
Αφού φάγαμε ότι περίσσεψε από την Πρωτοχρονιά ας ξαναπιάσουμε τις κουτάλες μας και ας μπούμε στην κουζίνα να φτιάξουμε ένα γρήγορο και νόστιμο φαγάκι, γιατί αρκετά κλειστήκαμε στην κουζίνα μας αυτές τις μέρες… Το πρώτο πιάτο ζυμαρικών της χρονιάς περιέχει καλούδια από το ηλεκτρονικό κατάστημα yoleni’s , μια ποικιλία μανιταριών, φρέσκα και αποξηραμένα, αρωματισμένα με μπόλικο δεντρολίβανο.
Καλή εβδομάδα, σας φιλώ γλυκά !
Υλικά (για 3-4 μερίδες):
500γρ Παπαρδέλες “Ανδρίτσαινα”
250γρ μανιτάρια λευκά
250γρ μανιτάρια πορτομπέλο
150 γρ μανιτάρια πλευρώτους
30γρ Μανιτάρια Κανθαρέλλα αποξηραμένο “Δίρφυς”
6κσ Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “My olive oil”
4 σκελίδες σκόρδο
100 ml κρασί
μια χούφτα δεντρολίβανο
Αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες “Threpsi”
Πιπέρι πράσινο (κόκκοι) “Cretan Herbs”
Εκτέλεση:
Μέσα στο κρασί βάζω τις κανθαρέλες και τις αφήνω για 30 λεπτά τουλάχιστον για να ενυδατωθούν. Βάζω νεράκι με αλάτι να βράσει και όταν πάρει βράση ρίχνω τις παπαρδέλες για 4-6 λεπτά. Παράλληλα καθαρίζω με μια νωπή πετσέτα τα μανιτάρια. Στα πορτομπέλο κόβω την ουρά τους κ τα σκάβω. Στην συνέχεια τεμαχίζω όλα τα μανιτάρια. Ψιλοκόβω το σκόρδο και το σοτάρω με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτω το δεντρολίβανο και τα μανιτάρια, ανακατεύω και τέλος προσθέτω και τις κανθαρέλες με το κρασί. Τα αφήνω να ψηθούν για 5 περίπου λεπτά και τα ανακατεύω με τις βρασμένες παπαρδέλες. Αν θέλετε τρίψτε ελληνική νόστιμη γραβιέρα πάνω από το πιάτο σας ή καρύδι.
Καλημέρα και χρόνια πολλά !!!!!!!!!!!!!
Ενα εξαιρετικής νοστιμιάς πιάτο. Παντώς καιρού και διάθεσης!
Αυτά τα ζυμαρικά τα τρως όπως και να έχει. Μου αρέσει το σχήμα τους και τα διάφορα μανιτάρια που έχετε χρησιμοποιήσει.
Πολύ όμορφη και η παρουσίασή του !!!!
Την καλημέρα μου!!
Φιλιά!
Καλημέρα ! Ωραίο πιάτο εντυποσιακό και πολύ καλο food photography!
Τι κάμερα χρησιμοποιείτε?
Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, φωτογραφίζουμε με nikon D3100 και nikon L120
Εξαιρετικό πιάτο! Φινετσάτο!!!
Καλή Χρονιά!!!
Τι νόστιμο πιάτο και τι εξαιρετική παρουσίαση!Πήγε για pin!!Αμέ!
The mushrooms make this pasta extra special!
un plat appétissant et gourmand
bonne soirée
Ό,τι πρέπει για αυτές τις μέρες! Ελαφριά μακαρονάδα, με υπέροχα γήινη γεύση! Λατρεύω μακαρονάδες με μανιτάρια, και η ποικιλία αυτή είναι ιδανική!
Καλή χρονιά!