For the recipe in English click here
Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Άνοιξη 2014, η συνέχεια……. Ο Μανόλης και η Έλλη, οι ιδρυτές δηλ. της Simply Delicious, με κέρδισαν με την πρώτη μας επαφή. Δυο άνθρωποι χαμογελαστοί, ευχάριστοι, χαιρόσουν να είσαι στο περίπτερό τους…. γιατί εκτός από το χιούμορ τους δοκίμαζες τόσα νόστιμα προϊόντα! Σάλτσες, πατέ, μαρμελάδες, μαγιονέζες, αλάτια, μουστάρδες, ντιπ, μυρωδικά…και τι δεν φτιάχνουν αυτά τα παιδιά! Μαζί με τον Γαστροναύτη πήραμε συνέντευξη από τον Μανόλη, ήταν η πρώτη μου και ήμουν πολύ αγχωμένη, μπορείτε να την δείτε εδώ. Μυρίσαμε τις βραβευμένες : Σάλτσα Τομάτα & Σκόρδο (Gold Taste Award 2012) και Σάλτσα Τομάτα & Μαυροδάφνη (Gold Taste Award 2013) και μας παρουσίασε την εταιρία του, η οποία έχει πολύ “ψαγμένες” γεύσεις και εξαιρετική ποιότητα.
Στα προϊόντα της σειράς Simply Greek πάνω στην ετικέτα τους αναγράφει “Made in Greece with pride” – “Φτιαγμένο στην Ελλάδα με περηφάνια” πώς να μην είσαι περήφανος για μια ελληνική εταιρία που παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας και σηκώνει την σημαία της χώρας μας ψηλά; Θα μπορούσα να σας αραδιάσω όλο τον κατάλογο της εταιρίας, αφού δοκίμασα σχεδόν τα πάντα και μου άρεσαν όλα! Αν θα έπρεπε όμως να ξεχωρίσω κάποια, οφείλω να αναφέρω το πατέ Παντζάρι-φέτα-δυόσμος, άρωμα , χρώμα και γεύση, ένας εκπληκτικός συνδυασμός! Καθώς και το πατέ σπανάκι με φέτα, που σου δίνει την εντύπωση ότι τρως σπανακόπιτα! Τα προϊόντα τους θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα , σε eshop και στο yoleni’s. Αυτοί οι άνθρωποι αγαπάνε την δουλειά τους, έχουν πάθος για αυτό που κάνουν και πιστέψτε με δοκιμάζοντας τα προϊόντα τους θα το νιώσετε και εσείς!!! Εύχομαι να συνεχίσουν με το ίδιο κέφι να μας τρατάρουν τις υπέροχες νοστιμιές τους!
Υλικά:
1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους Δίρφυς
4 ώριμες ντομάτες
2 κ.σ. βασιλικός φρέσκος κομμένος σε λάδι ” Amvrosia Gourmet”
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. κουκουνάρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
για το σαντουϊτσάκι
2 μικρές πίτες
1 κσ καραμελωμένο κρεμμύδι “Amvrosia Gourmet”
1 κσ τριμμένο φυτικό τυρί
Εκτέλεση:
Βάζω τα μανιτάρια στα ταψί, κόβω σε κομματάκια τις ντομάτες προσθέτω τον βασιλικό, το σκόρδο ψιλοκομμένο,τα κουκουνάρια,το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω απαλά με τα χέρια μου. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αέρα.
Φάτε τα σκέτα ή με ρυζάκι basmati ή με πράσινη σαλάτα ή κάντε τα σαντουϊτσάκι ….
Για το σαντουϊτσάκι μου: Ψήνω τα πιτάκια στον φούρνο για 5 λεπτά από κάθε πλευρά (στους 160 βαθμούς), βάζω πάνω στο πιτάκι το καραμελωμένο κρεμμύδι προσθέτω μανιτάρια με ντοματούλες και το τριμμένο τυράκι, σκεπάζω με το άλλο πιτάκι και απολαμβάνω.
oh men…Greek food festival…I’m dreaming…I have to try your idea with the mushrooms! They look fantastic!
ela
Gray Apron
Beautiful pics!!!
My mouth is watering! It looks delish.
Πολλά και νόστιμα καλούδια.
Οπότε λογικό, το πιάτο που μας σερβίρατε, να είναι γεμάτο και μεστό σε γεύσεις!
Looks delicious!