Υλικά:
3 αυγά
1/2 φλ. ηλιέλαιο
1,5 φλ. γάλα φουντουκιού
8 μέτριοι χουρμάδες
60γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σταγόνες
330γρ μείγμα αλευριού (φαγόπυρο, ριζάλευρο, καλαμποκάλευρο, κεχριού)
Εκτέλεση:
Χτυπάω στο μπλέντερ τους χουρμάδες με λίγο γάλα για να λιώσουν. Χτυπάω τα αυγά και προσθέτω τους λιωμένους χουρμάδες, στην συνέχεια προσθέτω το υπόλοιπο γάλα, το ηλιέλαιο και ανακατεύω. Σιγά σιγά προσθέτω το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς. Τέλος ψιλοκόβω με ένα μαχαίρι την κουβερτούρα και την ανακατεύω στο μείγμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα για 50 περίπου λεπτά.
So this is my first gluten-free experiment, my first cake! Enjoy!
Ingredients:
3 eggs
1/2 cup canola oil
1,5 cup hazelnut milk
8 medium dates
60 gr. dark chocolate, finely chopped or dark chocolate drops
330 gr.flour mix (buckwheat/ millet/ rice/corn flour)
Directions:
In a blender pulse dates with a little milk until smooth. Beat eggs, add dates and pour the rest of the milk and canola oil and stir. Add flour gradually and keep stirring. Fold chocolate drops in the batter. Bake in preheated oven at 180 C for about 50minutes.
Καλησπέρα! μπράβο για την προσπάθεια να περιορίσεις το αλεύρι! κάτι αντίστοιχο κάνω κι εγώ γιατί βλέπω οτι ο οργανισμός λειτουργεί σαν αλλεργικός γενικά στους πολλούς υδατάνθρακες.
Βλέπω οτι δεν έβαλες καθόλου ζάχαρη παρα μόνο χουρμάδες. Πρέπει να είναι πολύ υγιεινό.
Καλή συνέχεια στις υπόλοιπες προσπάθειες με υπέροχες συνταγές!
Δεν καταλάβαινες την έλλειψη της ζάχαρης. Καλή συνέχεια και σε εσένα.
Je n’ai jamais fait de gâteaux sans gluten. Le tien me plait. Je t’en pique un morceau.
A bientôt
Bello, sicuramente buono!!
Πήρα αλεύρι χωρίς γλουτένη και θέλω να δοκιμάσω να φτιάξω ψωμί!
Το κέικ σου φαίνεται πολύ ωραίο!!
What a delicious cake. Hugs!
It looks wonderful!
Πάρα πολύ υγιεινό και άκρως διαιτητικό! Θα το δοκιμάσω τώρα που προσπαθώ να χάσω κανένα κιλάκι!
look delicious!!
Riquísimos me encantan estos cake,abrazos.
Φαίνεται πολυ καλο. Τα αλευριαναπο που τα πήρες;το γάλα φουντουκιου γινεται όπως και με τα αμύγδαλα ή το αγοραστές. Α μπορείς, αργότερα να μας γράψεις αν βλέπεις διάφορα κ που τώρα που κόβεις τη γλουτενη
Το μείγμα αλευριών το πήρα από μαγαζί με βιολογικά. Το γάλα φουντουκιού είναι σαν αυτό του αμυγδάλου, το αγόρασα, αλλά έχω σκοπό να φτιάξω, όταν το κάνω θα το μοιραστώ μαζί σας. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου με μειωμένη γλουτένη είναι θετική, ναι μεν ακόμα με δυσκολεύει αλλά βλέπω αποτελέσματα. Να είσαι καλά.
Devo dire che il tuo primo dolce gluten free é davvero molto interessante! Da provare!
Love GF recipes! Your cake looks fabulous!
il a l’air très bon avec ce mélange de saveurs bravo
bonne soirée
I know you will come up with wonderful gluten free recipes, you are so creative! This one sounds delicious!
E’ delizioso! Non ho problemi con il glutine, ma mi piace sperimentare farine diverse. Proverò 🙂
Σκέφτομαι κι εγώ να περιορίζω τη γλουτένη σιγά σιγά αλλά ακόμη δεν την πήρα την απόφαση ολοκληρωτικά! Πάντως το κεκάκι σου δείχνει ωραιότατο!
dall’aspetto sembra ottima! Il tuo primo esperimento sembra essere perfettamente riuscito. Perchè non provi a sostituire l’olio di semi con quello extra vergine d’oliva? Secondo me la tua torta verrà ancora più gustosa e “sana”… E’ solo un piccolo “suggerimento :)) e se non ti va di farlo… lo farò io e ti farò sapere 😉
Un abbraccio
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κέικ χωρίς γλουτένη αλλά το δικό σου δείχνει πολύ ωραίο και ευχαρίστως θα τσάκιζα ένα κομμάτι! Μπράβο!!!
Φαίνεται τελειο το κεικ σου αλλα ηθελα να σε ρωτησω μια που ειμαι καινουργια στο σπορ με τα τις υγιεινής διατροφης εγω περα απτο αλευρι εχω κοψει κ την ζαχαρη αν βαλω ζαχαρη καρυδας κ λαδι καρυδας θα γινει κεικ η κατι αλλο! Τι να πω δυσκολευομαι πολυ με τις συνταγες γενικοτερα παραδειγμα εχεις μεσα κουβερτουρα κ γω μπορω να παρω μονο αυτες που δεν εχουν ζαχαρη.μηπως να βαλω χαρουπομερεντα;
Παυλίνα μου,καλημπέρα κι από εδώ! Καλώς ήρθες στον υπέροχο κόσμο της υγιεινής διατροφής!
Το συγκεκριμένο κέικ δεν χρειάζεται ζάχαρη, οι χουρμάδες αρκούν για να το κάνουν γλυκό. Το λάδι καρύδας έχει πολύ έντονη γεύση, οπότε θα έχει γεύση καρύδας το κέικ σου. Μπορείς φυσικά να το χρησιμοποιήσεις. Και φυσικά να βάλεις τη σοκολάτα που επιτρέπεται να φας. Οι συνταγές είναι ένας μπούσουλας, τις προσαρμόζει ο καθένας στις προσωπικές του ανάγκες…
Τα φιλιά μας!
Σας ευχαριστω για την απαντηση σας επεδη ειμαι ομως γλυκαντζου πρεπει να σας απασχολησω λιγο ακομα.ξενυχτησα χθες για να βλεπω τις συνταγες ενα ειναι σιγουρα τα τρουφακια με κανελα χουρμα ινδοκαρυδο κ το τζειζ κεικ θα τα φτιαξω σιγουρα αλλα ερωτηση αν δεν αρεσει σε καποιον ο χουρμας με τι προτείνεται να το αντικαταστησω;ευχαριστω κ παλι.κ σας εχω και αλλη ερωτηση για πιτες με φαγοπυρο γινονται;ξερω οτι γινονται ψωμακια κρεπες κτλ αλλα φύλο. Ανοιγεις;συγνωμη που σας κουρασα κ σας ευχαριστωωωωω
Παυλίνα μας, αντί για χουρμάδες μπορείς να χρησιμοποιείς σταφίδες. Αν και στα γλυκά αυτά ο χουρμάς λειτουργεί σαν φυσικό γλυκαντικό και δεν “ακούγεται”ιδιαίτερα η γεύση του. όσο για το φαγόπυρο, δεν έχουμε ανοίξει ποτέ φύλλο με τέτοιο αλεύρι. Πιθανότατα να γίνεται πάντως!
Καλή σου νύχτα κ πολλά φιλάκια!
Καλημέρα, συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σας!Αν χρησιμοποιήσω μόνο αλεύρι φαγόπυρου θα είναι εντάξει πιστεύετε;
Καλησπέρα, Λενιώ μου! Δεν μπορώ να ξέρω, κοριτσάκι μου! Δεν έχω εντρυφήσει σε αυτού του είδους τα άλευρα, οπότε δεν είμαι βέβαιη.
Φιλάκια πολλά και καλά μαγειρέματα!
Ευχαριστώ πολύ! Και πάλι πολλά μπράβο και καλές εμπνεύσεις:-)
p.s καποια στιγμή που θα το δοκιμάσω με αλεύρι φαγόπυρου μόνο, θα επανέλθω με feedback!
Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδια μου για τα καλά σου λόγια! Ναι, θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω τι γίνεται!
Φιλάκια πολλά και καλά μαγειρέματα!