Και κάπως έτσι μεσιάζει κι ο Νοέμβριος κι ακόμα κρύο δεν έχουμε νιώσει, χειμωνιάτικα ρούχα δεν έχουμε βγάλει από τις ντουλάπες, χαλιά δεν έχουμε στρώσει…Μυρίζει ακόμα καλοκαίρι εδώ στο νησί, εκτός από τα βράδια που βάζει λίγη ψυχρούλα! Τις προάλλες βέβαια έκανε έναν κατακλυσμό φοβερό που με κατατρόμαξε! Το τι βροχή έριξε, το πόσο λυσσομανούσε ο άνεμος, το τι φωτορρυθμικά θαυμάσαμε στον ουρανό δεν σας το συζητώ! Κανονικό πάρτυ γινόταν εκεί ψηλά! Μου έχει λείψει πάντως το κρύο, το χουχούλιασμα, η θαλπωρίτσα του τζακιού…Πού θα πάει θα χειμωνιάσει!
Ας περάσουμε στη συνταγούλα μας τώρα! Σήμερα θα φτιάξουμε υπέροχα, ελαφριά μπισκότα με ταχίνι χωρίς αλεύρι! Ιδανικά για πρωινό, για σνακ στο σχολείο ή το γραφείο, διατηρούνται φρέσκα σε αεροστεγές δοχείο για πολλές μέρες! Αξίζει να τα δοκιμάσετε! Φιλιά πολλά, γλυκά μου πλάσματα! Να περνάτε υπέροχα!
Υλικά για 13 μπισκότα:
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον λιναρόσπορο με το νερό και το αφήνω για 15 λεπτά στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζω την καρύδα, την βρώμη, την ζάχαρη, το αλάτι, το baking powder και τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύω. Σε άλλο μπολ ανακατεύω το ταχίνι με την αγαύη, το εκχύλισμα βανίλιας και το μείγμα του λιναρόσπορου. Κατόπιν στο μείγμα των υγρών προσθέτω το μείγμα των στερεών κι ανακατεύω για να ενσωματωθούν τα υλικά. Μην ανησυχήσετε που το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια συμπαγής ζύμη. Παίρνω με ένα κουταλάκι μια ποσότητα, την πλάθω σαν μπαλάκι, την ακουμπώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πατικώνω ελαφρώς με τα δάχτυλά μου. Ψήνω στους 180C για 12-14 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν. Θα είναι μαλακά, αλλά θα σφίξουν μετά από λίγο. Τα βγάζω από τον φούρνο και μετά από 5 λεπτά τα βάζω σε σχάρα να κρυώσουν. Καλοφάγωτα!
Συνταγή ελαφρώς προσαρμοσμένη από εδώ
Φαινεται υπεροχο! Μπορω να αντικαταστησω τη ζαχαρη με μελι ή ακομα και με στεβια?
Λενάκι μου, δεν τα έχω δοκιμάσει αλλιώς. Θα πρέπει σίγουρα να αλλάξεις τις αναλογίες.
Φιλιά πολλά!