The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μπισκότα με ταχίνι χωρίς αλεύρι
Vegan Γλυκά Γλυκά Μικρά γλυκά Μπισκότα - μπάρες Πρωινό

Μπισκότα χωρίς αλεύρι

Και κάπως έτσι μεσιάζει κι ο Νοέμβριος κι ακόμα κρύο δεν έχουμε νιώσει, χειμωνιάτικα ρούχα δεν έχουμε βγάλει από τις ντουλάπες, χαλιά δεν έχουμε στρώσει…Μυρίζει ακόμα καλοκαίρι εδώ στο νησί, εκτός από τα βράδια που βάζει λίγη ψυχρούλα! Τις προάλλες βέβαια έκανε έναν κατακλυσμό φοβερό που με κατατρόμαξε! Το τι βροχή έριξε, το πόσο λυσσομανούσε ο άνεμος, το τι φωτορρυθμικά θαυμάσαμε στον ουρανό δεν σας το συζητώ! Κανονικό πάρτυ γινόταν εκεί ψηλά! Μου έχει λείψει πάντως το κρύο, το χουχούλιασμα, η θαλπωρίτσα του τζακιού…Πού θα πάει θα χειμωνιάσει!

Ας περάσουμε στη συνταγούλα μας τώρα! Σήμερα θα φτιάξουμε υπέροχα, ελαφριά μπισκότα με ταχίνι χωρίς αλεύρι! Ιδανικά για πρωινό, για σνακ στο σχολείο ή το γραφείο, διατηρούνται φρέσκα σε αεροστεγές δοχείο για πολλές μέρες! Αξίζει να τα δοκιμάσετε! Φιλιά πολλά, γλυκά μου πλάσματα! Να περνάτε υπέροχα!

Μπισκότα με ταχίνι χωρίς αλεύρι
Μπισκότα με ταχίνι χωρίς αλεύρι

Υλικά για 13 μπισκότα:

55 γρ. καρύδα
50 γρ. βρώμη
50 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
40 γρ. σταγόνες σοκολάτας
125 ml ταχίνι ή φιστικοβούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
5 γρ. κοπανισμένος λιναρόσπορος+45 ml νερό ζεστό
Μπισκότα με ταχίνι χωρίς αλεύρι
Μπισκότα με ταχίνι χωρίς αλεύρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον λιναρόσπορο με το νερό και το αφήνω για 15 λεπτά στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζω την καρύδα, την βρώμη, την ζάχαρη, το αλάτι, το baking powder και τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύω. Σε άλλο μπολ ανακατεύω το ταχίνι με την αγαύη, το εκχύλισμα βανίλιας και το μείγμα του λιναρόσπορου. Κατόπιν στο μείγμα των υγρών προσθέτω το μείγμα των στερεών κι ανακατεύω για να ενσωματωθούν τα υλικά. Μην ανησυχήσετε που το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια συμπαγής ζύμη. Παίρνω με ένα κουταλάκι μια ποσότητα, την πλάθω σαν μπαλάκι, την ακουμπώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πατικώνω ελαφρώς με τα δάχτυλά μου. Ψήνω στους 180C για 12-14 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν. Θα είναι μαλακά, αλλά θα σφίξουν μετά από λίγο. Τα βγάζω από τον φούρνο και μετά από 5 λεπτά τα βάζω σε σχάρα να κρυώσουν. Καλοφάγωτα!

Συνταγή ελαφρώς προσαρμοσμένη από εδώ

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 7.260 times, 1 visits today)

2 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *