For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα κ φαντάζομαι οι κουζίνες σας θα πάρουν φωτιά! Τις προάλλες που λέτε μου είχε ξεμείνει ένα αβοκάντο κ ήταν έτοιμο να αποδημήσει εις κάδον απορριμάτων…Ξέρετε, το πρόβλημα με το υπέροχο αυτό φρούτο είναι να πετύχεις το κατάλληλο timing έτσι ώστε να μην είναι ούτε πολύ άγουρο, ούτε παραγινωμένο. Επειδή λοιπόν είναι βασική μου αρχή ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΩ τίποτα, αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω σε μπισκότα. Μου βγήκαν νόστιμα, χορταστικά κ φυσικά είναι πολύ υγιεινά. Αν τα θέλετε πολύ γλυκά, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη ή σιρόπι. Ας φτιάξουμε λοιπόν μπισκότα με αβοκάντο, βρώμη κ σοκολάτα! Γρήγορα, πανεύκολα κ φυσικά γεμάτα θρεπτικά συστατικά αποτελούν το ιδανικό σνακ για να σας χαρίσουν ενέργεια!
Σας ευχόμαστε καλά κ φωτεινά Χριστούγεννα! Να περάσετε όμορφα με τους αγαπημένους σας κ να ζείτε μέσα στη γαλήνη κ την αρμονία! Πολλά γλυκά κ εορταστικά φιλιά από τις Veggie Sisters!
Υλικά:
145 γρ. καθαρισμένο αβοκάντο, πολτοποιημένο
1 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης, αλεσμένες
1 φλ. αλεύρι (μπορεί να πάρει κ λίγο παραπάνω)
1/2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανίλιας
2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. λιναρόσπορος κοπανισμένος +3 κ.σ. νερό
4 κ.σ. σιρόπι αγαύης
3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
40 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. φιστικοβούτυρο (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζω τον λιναρόσπορο μς το νερό, ανακατεύω κ αφήνω να σταθούν για 5΄ λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τη βρώμη με το αλεύρι, το baking powder, το κακάο. Στο μπολ με τον λιναρόσπορο προσθέτω το σιρόπι αγαύης, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας κ το πολτοποιημένο αβοκάντο. Ανακατεύω καλά κ σιγά σιγά προσθέτω το μείγμα των στερεών υλικών. Στο τέλος βάζω κ τα κομματάκια της σοκολάτας. Πλάθω με το ζυμάρι μου 12 μπισκότα κ τα τοποθετώ σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Περιχύνω με το λιψμένο φιστικοβούτυρο κ προαιρετικά με νιφάδες βρώμης. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20′. Βγάζω από το φούρνο κ αφήνω να κρυώσουν. Καλοφάγωτα!
Απίθανα φαίνονται τα μπισκοτάκια σου, Λένια, πολύ ωραίος τρόπος να χρησιμοποιήσεις το αβοκάντο! Πολλές ευχές για Χαρούμενα Χριστούγεννα και στις δυο σας κοριτσάκια, ΧΟΧΟ 🙂
Καλά και υγιεινά Χριστούγεννα!!!!!
Σούπερ τα μπισκοτάκια!!!!
Νόστιμα και υγιεινά μπισκοτάκια, με άκρως εορταστική εμφάνιση!
Καλά Χριστούγεννα κορίτσια!
Σταμπαρισμενα ηταν και αυτα απο καιρο γιατι ειμαι μεγαλη φαν του αβοκαντο.
Χαιρομαι που τα βλεπω σε σας γιατι ειναι οντως ευπαρουσιαστα και δειχνουν πολυ δελεαστκα.
Τελικα το καταλαβαινεις το αβοκαντο οταν τα τρως η οχι;
Χρονια πολλα κοριτσια γλυκα και απο εδω.
Να ειστε καλα και παντα με υγιεινες και πρωτοποριακες συνταγες!!!! Φιλια!!!
Χρυσαυγή μου, δεν το νιώθεις καθόλου! Απλά δεν είναι πολύ γλυκά τα συγκεκριμένα. Αν θες, πρόσθεσε κι άλλη ζάχαρη. Το αβοκάντο πάντως κανείς δεν θα το μαντέψει, αυτό είναι το σίγουρο!
Πολλά γιορτινά φιλάκια! Και ανταποδίδουμε τις υπέροχες ευχές!
Χρόνια Πολλά ! Λαχταριστά μπισκοτάκια με ιδιέτερες γεύσεις και έξυπνο το γαρνίρισμα με το φυστικοβούτυρο!
Καλές γιορτές
I love the combo of chocolate and avocado. These cookies look wonderfully delicious and so good for you too.
Happy Holidays!
Angie
Des cookies très originaux. La combinaison doit être délicieuse.
J’en mangerai avec plaisir.
A bientôt
Great cookies!
Have a happy Christmas!
Sooooo beautiful cookies dears!!
merry Christmas !!!!
xo
Χρόνια πολλά κορίτσια!!! Χρόνια πολλά και καλά, δημιουργικά κι ευτυχισμένα, γεμάτα υγεία και αγάπη!!!
Το αβοκάντο καλύτερα που δεν αποδήμησε γιατί έγινε υπέροχα μπισκότα!!!!
Φιλιά!
Sono bellissimi!!!
Un abbraccio e un felice anno nuovo!
Πεντανόστιμα! Απο τότε που τα έφτιαξα πρώτη φορά , τα ψήνω συνέχεια και τα τρώω για πρωινο ή το απόγευμα για συνοδευτικό με το καφε… κι ας μην είναι Χριστούγεννα…
Είναι όντως πολύ νόστιμα κ θρεπτικά!Τι καλά που σου αρέσουν!
Καλά κ υγιεινά μαγειρέματα!
καλησπερα!! ποσο περιπου ειναι 145γρ αβοκαντο; πειτε και για μας που δεν εχουμε ζυγαριες..
Καλή σου μέρα ,Kate! Είναι περίπου 1 μέτριο αβοκάντο.
Φιλάκια πολλά κ καλή επιτυχία!
Κάκιστη συνταγή. Σαν λάστιχο βγήκαν και την ακολούθησα κατά γράμμα. Μην τα φτιαξετε, θα σπαταλήσετε πολύτιμα υλκκα
Αγαπητέ Γιώργο, λυπάμαι που δεν σου άρεσαν. Υπάρχουν αναγνώστες που τα δοκίμασαν κ τους άρεσαν πολύ (βλ. παραπάνω σχόλιο). Να είσαι καλά!
Θα μπορούσα να βάλω, αντί για βρώμη, αλεύρι αμυγδάλου,?
Βικάκι μου, δεν τα έχω δοκιμάσει με κάτι άλλο. Φιλιά πολλά!