The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μπισκότα κανέλας με σταφίδες
Vegan Γλυκά Γλυκά Μπισκότα - μπάρες Πρωινό

Μπισκότα κανέλας με σταφίδες

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα, αφού γιορτάζει ο πρίγκηπάς μας, ο Δημητράκης μας! Επίσης, γιορτάζει κι η μικρή μου αδερφούλα, η πρώην Veggie Sister, η Δημητρούλα μας! Χρόνια πολλά, καλά, γεμάτα υγεία και φως! Να σας χαιρόμαστε λοιπόν! Ειδικά για τον μονάκριβό μας, να ευχηθώ να μεγαλώνει και να γίνεται ένα λαμπερό, υγιές, δημιουργικό ανθρωπάκι και να συνεχίζει να ομορφαίνει τη ζωή μας, να μας διδάσκει και να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους! Τώρα ειδικά που έχει αρχίσει και μιλάει και παπαγαλίζει ό,τι ακούει είναι πραγματικά απολαυστικός! Δεν πρόλαβα να φτιάξω ένα σούπερ γλυκό που είχα στο μυαλό μου και θα γιορτάσουμε με την τούρτα χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι που είχα φτιάξει πέρσι. Ωστόσο για το καλό σας παρουσιάζω μια γλυκιά συνταγή που αρέσει πολύ στον Δημητράκη μας, αυτά τα μπισκότα με κανέλα και σταφίδες. Είναι πανεύκολα, ελαφριά, απαιτούν λίγα απλά υλικά και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους! Να τα δοκιμάσετε!

Χρόνια πολλά φυσικά και σε όσους/όσες γιορτάζουν! Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο! Μουάτς!

Μπισκότα κανέλας με σταφίδες
Μπισκότα κανέλας με σταφίδες

Υλικά για μια λαμαρίνα:
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
60 γρ. ζάχαρη
35 γρ. ελαιόλαδο
130 γρ. μήλο, αλεσμένο
40 γρ. μπύρα
20 γρ. σταφίδα

Μπισκότα κανέλας με σταφίδες
Μπισκότα κανέλας με σταφίδες

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την κανέλα, το γαρίφαλο. Σε άλλο χτυπώ τη ζάχαρη με το λάδι και τη μπύρα. Έπειτα ενσωματώνω και το αλεσμένο μήλο. Κατόπιν ρίχνω σταδιακά τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύω αρχικά με μαρίζ και μετά με τα χέρια. Προσθέτω και τη σταφίδα κι ανακατεύω. Ζυμώνω το μείγμα και δημιουργώ μια εύπλαστη ζύμη. Την ανοίγω με πλάστη και με τη βοήθεια κουπ πατ κόβω σε μπισκοτάκια. Τα απλώνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 30 λεπτά. Τα βγάζω, τα βάζω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς και τα αποθηκεύω σε αεροστεγές δοχείο. Καλοφάγωτα!

Ο πρίγκηπάς μας
Ο πρίγκηπάς μας

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.536 times, 1 visits today)

2 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *