The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Μελιτζάνες γεμιστές με κινόα

Καλησπέρα, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Μετά από μια παύση επιστρέφω στα μαγειρικά μου λημέρια για να μοιραστώ μαζί σας μια νέα εύκολη και νόστιμη συνταγούλα. Το καλοκαίρι πέρασε γρήγορα για μας, ίσως γιατί δεν πήγαμε διακοπές λόγω covid…Όπως σας είχα γράψει στα social, αρρωστήσαμε οικογενειακώς και ακυρώσαμε τις διακοπές μας…Δεν πειράζει, υγεία να έχουμε και θα πάμε άλλη φορά! Το μόνο που καταφέραμε ήταν να πάμε ένα ταξίδι αστραπή στην πανέμορφη ορεινή Αρκαδία. Από τα ολότελα….
Ας μαγειρέψουμε τώρα! Τα γεμιστά που λέτε είναι από τα αγαπημένα μου φαγάκια. Η μανουλίτσα μου μάλιστα τα φτιάχνει εκπληκτικά και κάθε φορά που πάμε στην Πάτρα, μας τα ετοιμάζει. Στην ουσία για μένα και τον Δημητράκη μας, γιατί ο Κωστής δεν τρελαίνεται γι’ αυτό το πιάτο, οπότε δεν τα φτιάχνω στο σπίτι. Μια μέρα λοιπόν σκέφτηκα να κάνω εναλλακτικά γεμιστά. Κάτι όμορφες μελιτζάνες μου φώναζαν μέσα από το ψυγείο να τις αξιοποιήσω και σκέφτηκα  να τις κάνω γεμιστές με κινόα. Το μυστικό της επιτυχίας των γεμιστών σύμφωνα με την μαμά μου (ναι, 46 χρονών γαϊδούρα κ την αποκαλώ μαμά, μανούλα κτλ!) είναι να χρησιμοποιούμε την σάρκα από τα λαχανικά και μπόλικα μυρωδικά. Εγώ λοιπόν σε αυτά τα πρωτότυπα γεμιστά ψιλόκοψα την σάρκα της μελιτζάνας καθώς και πιπεριά, κολοκυθάκι και μαϊντανό, αλλά αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο ήταν η χρήση του πελτέ ντομάτας, ο οποίος ταίριαξε υπέροχα με την κινόα! Τελικά τόσο ο Κωστής όσο κ ο γιόκας μας ενέκριναν το πιάτο και γέμισαν χαρά την μαγείρισσα του σπιτιού! Δοκιμάστε αυτές τις μελιτζάνες γεμιστές με κινόα για αλλαγή! Είναι ωραιότατες! Καλό φθινόπωρο με υγεία και χαμόγελα! Φιλιά πολλά από το νησί!

DSC_1005

Υλικά για 2-3 άτομα:
4 μακρουλές μελιτζάνες
1 φλ.(195 γρ.) κινόα
1 κολοκύθι, ψιλοκομμένο
2 πιπεριές, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβω τις μελιτζάνες κάθετα στα δύο και με ένα κουτάλι αφαιρώ την σάρκα τους ώστε να δημιουργηθούν βαρκούλες. Τις αλείφω με λίγο λάδι με ένα πινέλο. Τις τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνω στους 180C για 30 περίπου λεπτά ώσπου να μαλακώσουν καλά. Στο μεταξύ ξεπλένω καλά την κινόα και την βάζω σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό κι όλα τα λαχανικά. Όταν αρχίζει να βράζει το νερό, χαμηλώνω την φωτιά. Προς το τέλος προσθέτω τον πελτέ, το λάδι και το αλατοπίπερο. Μοιράζω το μείγμα της κινόα στις βαρκούλες μου κ τις ξαναβάζω στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.571 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *