For the recipe in English click here
Τις προάλλες που ο κήπος μας είχε κέφια κ έδωσε πολλή ντομάτα σκέφτηκα να φτιάξω μαρμελάδα με αυτές. Είχα δοκιμάσει σε εστιατόρια κ είχα ξετρελαθεί με τη γεύση της. Είχα κιόλας μια συνταγή που μου είχε βρει μια φίλη μου στο διαδίκτυο, οπότε δεν έχασα χρόνο! Έχει πολύ ιδιαίτερη κ υπέροχη γεύση. Συνδυάζεται απίστευτα με λευκό τυράκι! Αλειμμένη σε φρυγανίτσα, ψωμάκι ή για βούτα με κριτσίνια είναι ένας πειρασμός! Μείνετε συντονισμένοι να δείτε σε λίγες μέρες πώς την αξιοποίησα!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά για 2,5 φλ.:
7 φλ. ντομάτες, ξεσποριασμένες κ ψιλοκομμένες
1 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σκόρδο, λιωμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ζάχαρη
3 κ.σ. μελάσσα
1/2 φλ. χυμός λεμονιού
1/8 κ.γ. γαρίφαλο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω το λάδι να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα κ προσθέτω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 3 λεπτά. Ρίχνω κ το σκόρδο. Αφήνω για 1 λεπτό ακόμα ανακατεύοντας κ τέλος τη ντομάτα για άλλα 4 λεπτά. Κατόπιν προσθέτω τη ζάχαρη, τη μελάσα, το λεμόνι, το αλάτι κ το γαρίφαλο. Ανακατεύω και μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνω τη φωτιά κ αφήνω να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα μέχρι να σωθούν τα υγρά. Στο τέλος προσθέτω κ το πιπέρι. Για πιο λείο αποτέλεσμα περάστε τη μαρμελάδα με ραβδομπλέντερ, όταν την αποσύρετε από τη φωτιά. Εγώ έτσι έκανα. Αποθηκεύστε σε αποστειρωμένο βάζο. Διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες περίπου. Καλή σας όρεξη!
πολύ πολύ καλή!!
Ουάου!!!!
Εξαιρετική πρέπει να είναι!!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Πολύ ωραία! Φαντάζομαι τη γεύση της!
Καλή εβδομάδα 🙂
φαινεται πολυ ωραια!τη μελασα με τι αλλο συστατικο θα μπορουσα να την αντικαταστησω?
Ελένη μου, φαντάζομαι πως μπορείς να την αντικαταστήσεις με μέλι.
Είναι όντως πολύ πρωτότυπη κ νόστιμη μαρμελαδίτσα. Φιλάκια!