Αυτή η μαρμελάδα κυδώνι τρώγεται άνετα με το κουτάλι μόνη της ή σε γιαουρτάκι ή σε παγωτό ή για πρωινό πάνω σε ψωμάκι, φρυγανιά ή ρυζογκοφρέτα. Η τιμή στα κυδώνια στην Πάτρα είναι από 1,30€ μέχρι και 2,50 €, δεν είναι υπερβολικό το 2,5€ ; Είχα πάει σε μεγάλο μανάβικο με σκοπό να πάρω κυδώνια αλλά και τα φρούτα και τα λαχανικά της εβδομάδας, όταν είδα 2,5 € το κιλό τα κυδώνια σοκαρίστηκα, πήρα ένα τσαμπί μπανάνες και έφυγα. Πόσο κάνουν τα κυδώνια στην γειτονιά σας ;
Υλικά:
6,5 ποτήρια νερό
2κγ εκχύλισμα βανίλιας
6φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
χυμό από ένα λεμόνι
ένα τούλι
Εκτέλεση:
Καθαρίζω και τεμαχίζω τα κυδώνια και τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μέσα σε ένα τούλι βάζω τις φλούδες και τα εσωτερικά που αφαίρεσα από το φρούτο (αφού πρώτα τα έχω ξεπλύνει), το δένω δεματάκι με ένα κομμάτι τούλι και το βάζω και αυτό στην κατσαρόλα. Προσθέτω το νερό και τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά. Όταν θα έχουν πλέον μαλακώσει τα λιώνω μέσα στην κατσαρόλα με ένα πηρούνι (ή τα λιώνω με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ). Σε αυτό το σημείο καλό είναι να μετρήσετε πόσο πουρέ κυδωνιού έχετε κάνει και να βάλετε την ανάλογη ζάχαρη, εγώ για 8 φλυτζάνια πουρέ έβαλα 7 φλυτζάνια ζάχαρη, αν είναι 9 φλυτζάνια πουρές βάλτε περίπου 8 και 1/6φλ. ζάχαρη, αν είναι 7φλ πουρές βάλτε 6 και 5/6 φλ. ζάχαρη. Βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και όταν θα είναι προσθέτω το λεμόνι, ανακατεύω και το κατεβάζω από την φώτια. Αποθηκεύω την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.
Hello, my dear friends! It is quince season, so I decided to make a jam out of them! The result was amazing! Spread on bread, topped on yogurt or just eaten with a spoon there are many ways to enjoy this delicious jam. And I love its color!
Have a lovely Sunday!
Ingredients:
2,5 kg quinces, peeled and seeded
6,5 glasses of water
2 tsp vanilla extract
6 cups granulated sugar
1 cup brown sugar
juice of 1 lemon
a gauze cloth
Directions:
Place quinces cut in chunks in a large pot, in a gauze cloth put washed quince peels and place them in the pot as well.Add the water and let boil until soft. Then smash them with a fork (or blend them until smooth) and add sugar. For 8 cups of quince puree I used 7 cups of sugar. So for 9 cups of quince puree use 8 1/6 cup of sugar and so on. Let come to a boil on medium heat until jam gets thick. Then pour lemon juice, stir well and remove from heat. Store in sterilised jars.
non l’ho mai mangiata, deve essere buonissima ! felice domenica!
Έφερα από το Πήλιο με 1 ευρώ αλλά στη λαϊκή έχουν 2 ως και 2.5 το κιλό.
Καλοφάγωτη!!
I love quince jam!!! this look delicious!!
Me encanta la mermelada de membrillo tiene linda textura y color,estoy en la espera que maduren los miós del jardín,abrazos.
Γεια στα χέρια σου! Τι ωραίο χρώμα!
Une très bonne confiture. J’aime beaucoup.
A bientôt
Πολύ ωραία η μαρμελάδα σου! Μ’ αρέσει που αντικατέστησες ένα μέρος της άσπρης ζάχαρης με μαύρη.Άν και έχει κόπο να καθαριστούν τα κυδώνια, αξίζει!!!
Fantastica….io ho la fortuna di riceverle in regalo, ma purtroppo capita solo una volta all’anno,..
Homemade jam tastes the best!
Πολυαγαπημένα τα κυδώνια αλλά κι εδώ είναι ακριβά. Προχτές πήρα απ’ το super market 1,5 δολλάριο το ένα! Φιλάκια!
très bonne confiture de coing un délice
bonne soirée
Fantastiche le mele cotogne, un profumo unico! Deliziosa la tua marmellata, anch’io la faccio ogni anno 🙂 Baci!