For the recipe in English click here
Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Το καλοκαίρι το αγαπώ για πολλούς λόγους! Ένας από τους βασικούς είναι η τεράστια ποικιλία σε φρούτα κ λαχανικά! Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις κ τι να πρωτοφάς! Ο μπεμπούλης είναι τυχερός, γιατί ξεκίνησε να τρώει στέρεες τροφές τον Ιούνιο, οπότε γεύεται ένα σωρό καλούδια! Και εγώ έχω ξαναγίνει παιδί, αφού φτιάχνω παραπάνω φρουτόκρεμα για να περισσεύει κ για μένα! Χαχαχα! Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω κάτι ελαφρύ δροσιστικό κ φρουτένιο κ κατέληξα στη σημερινή συνταγούλα! Δεν υπάρχει, σας λέω! Κρέμα από πεπόνι με σπόρους chia αρωματισμένο με τη λατρεμένη μου μέντα! Ανοίγεις το βαζάκι κ μοσχοβολά καλοκαιράκι! Ιδανικό για μέρες καύσωνα, μετά από προπόνηση, για τις απογευματινές λιγούρες! Γλυκό τόσο όσο κ κυρίως ελαφρύ! Λίγα υλικά, γίνεται σε 2 λεπτά, απλά πρέπει να δώσετε χρόνο στους μαγικούς σπόρους chia να πήξουν την κρεμούλα! Υπομονή!
Περιμένω εντυπώσεις! Είμαι σίγουρη ότι θα σας δροσίσει κ θα σας ενθουσιάσει! Φιλάκια πολλά κ ευχές για ένα όμορφο Σ/Κ! Ραντεβού την Δευτέρα! Μουάτς!
Υλικά για 2 βαζάκια:
300 γρ. πεπόνι
3/4 φλ. γάλα αμυγδάλου
2 1/2 κ.σ. σπόροι chia
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης/ σφενδάμου/μέλι
12 φύλλα μέντας
Εκτέλεση:
Βάζω στο μπλέντερ το πεπόνι κ το πολτοποιώ. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά κ τα χτυπώ ώσπου να γίνει μια κρεμούλα. Αδειάζω σε 2 βαζάκια κ τα βάζω στο ψυγείο να παγώσουν για 12 ώρες κ να πήξει η κρέμα. Αν την προτιμάτε πιο σφιχτή αυξήστε την ποσότητα του πεπονιού ή μειώστε το γάλα. Καλή σας απόλαυση!
Σημ. Μπορείτε να βάλετε κ ψιλοκομμένα κομματάκια πεπόνι μέσα στα βαζάκια.