Τους ξανάφτιαξα λοιπόν και τους φωτογράφησα νύχτα, φοβόμουν μη δεν τους προλάβω πάλι, ήθελα να ανεβάσω την συνταγή πριν τα Χριστούγεννα. Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξει κανείς αυτούς τους κουραμπιέδες και αυτό που μου αρέσει πολύ είναι ότι δεν έχουν αυγά. Η συνταγή δεν είναι δική μου, αλλά δεν ξέρω και ποιανού είναι, υπάρχει χρόνια γραμμένη στο τεφτέρι μου και ο μπαμπάς της αγνοείται αν κάποιος γνωρίζει κάτι για αυτόν μην διστάσει να μας δώσει πληροφορίες.
Υλικά (η δόση αυτή είναι για 40 μικρά κουραμπιεδάκια)
250 γραμμάρια βούτυρο Κερκύρας (φρέσκο βούτυρο) σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
530 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κγ μπέικιν
1 βανίλια
30 γραμμάρια κονιάκ
250 γραμμάρια ολόκληρα αμύγδαλα (είναι πολλά)
ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Βάζω σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) τα αμύγδαλα για 10 λεπτά.
Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτω την βανίλια, το μπέικιν, το κονιάκ και σταδιακά το αλεύρι.
Η ζύμη θα είναι θρυψαλιστή (υπάρχει τέτοια λέξη;). Τώρα μπορείτε είτε να ανακατέψετε και τα αμύγδαλα και μετά να πλάσετε τους κουραμπιέδες, είτε πλάθοντας τους κουραμπίεδες να προσθέτετε μέσα όσα αμύγδαλα θέλετε. Εγώ τον δεύτερο τρόπο βρίσκω καλύτερο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αέρα(πάνω σε λαδόκολλα).
Τους πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη ή τους βουτάω σε λιωμένη σοκολάτα.
Τι ωραια “χιονισμενη” φωτογραφια!
Ερωτηση: αν βαλεις σοκολατα, βγαινουν καφε, ε?
Με σοκολάτα θα βγουν καφέ, αν θες όμως κάντο με λευκή σοκολάτα, μην χάσουν και το χρώμα τους..
και του χρόνου!!!!!!!
etoimi imoun kai ego gia tin sokolata alla kratithika! kai tou xronou na maste kala! kales giortes!!
Και του χρόνου! Υπέροχα δείχνουν.Έχεις δίκιο για τα αμύγδαλα.Τόσα πρέπει να είναι στον καλό κουραμπιέ
και του χρόνου, πανέμορφα!
Ομορφα ,προκλητικά κουραμπιεδάκια !!!!Μπράβο!!
Και του Χρόνου!!!!
Πολύ ωραία και του χρόνου να είσαι καλά!
και του χρόνου με υγεία.
Πολύ ωραίοι οι κουραμπιέδες.
Σε βλέπω να ξανακάνεις..χιχι..
Φιλιά
Ωραία κουραμπιεδάκια!! και του χρόνου να είσαι καλά.
Καλό βράδυ.
Μου αρέσει που ψήνεις για λίγο τα αμύγδαλα.
Έτσι κάνω κι εγώ πριν τα βάλω στα γλυκά και αποκτούν πολύ καλύτερη γεύση!
Πολύ ωραίοι φαίνονται οι τραγανοί κουραμπιέδες σου.
Να είσαι καλά, και του χρόνου!
Και του χρόνουυυυυ 😀
Χρόνια πολλά Μανουσίνα μου! Και του χρόνου! Πολύ ωραίοι φαίνονται! Με μπόλικο αμύγδαλο όπως τους προτιμώ!
Όμορφοι, χιονάτοι και λαχταριστοί!
Να είσαστε καλά να τους καταναλώσετε και να ξαναφτιάξετε. Τα αμυγδαλάκια μμμμμ! τέλεια.
Φιλιά
Και του χρόνου! Και μόνο που έχουν βούτυρο Κερκύρας, θα μου άρεσαν!
Εγώ το αντιπαθώ το φρέσκο βούτυρο, να δοκιμάσω με το… μπαγιάτικο;
Φαίνονται πολύ γιάμμι πάντως! Έτσι μου ‘ρχεται να απλώσω χέρι στην πιατέλα!!! :):)
Μου αρέσει που έκανες μικρά κουραμπιεδάκια σε μέγεθος μπουκιάς…μιαμ μιαμ….
Και του χρόνου!!!
Και του χρόνου Μανουσώω!!
Ωραία φωτογραφία!!
Φιλάκια!
Και του χρόνου, καλές και όμορφες γιορτές!
Χρόνια Πολλά!
*Χρόνια πολλά & γευστικά!*