Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Καλή Σαρακοστή! Ελπίζω να περάσατε όμορφα το τριήμερό σας, να ξεκουραστήκατε και να διασκεδάσατε με την ψυχή σας! Εμείς ευχαριστηθήκαμε την ερημική παραλία κάνοντας το πρώτο μας πικ νικ! Ήταν πολύ ωραία, ο Δημητράκης κατενθουσιάστηκε. αφού θυμήθηκε τα καλοκαιρινά του καμώματα και λύσσαξε να παίζει με την άμμο! Και του χρόνου με υγεία!
Ας περάσουμε στα μαγειρικά μας τώρα! Το κουνουπίδι το λατρεύω, όπως σας έχω πει πολλές φορές! Ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους να το μαγειρεύω είναι γιαχνί. Εδώ σας το παρουσιάζω συνδυασμένο με γλυκοπατάτα που ταιριάζει πολύ. Άλλες φορές βάζω καρότα και σέλινο, αντί για γλυκοπατάτα και δάφνη. Όλες οι εκδοχές είναι υπέροχες ομολογουμένως! Δοκιμάστε αυτό το κουνουπίδι γιαχνί με γλυκοπατάτα και θα ενθουσιαστείτε!
Φιλάκια πολλά και καλά μαγειρέματα! Μουάτς!
Εκτέλεση:
Βάζω το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρω για 1-2 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Κατόπιν ρίχνω τα λαχανικά μου και το ζεστό νερό κι αφήνω να πάρουν μια βράση. Μετά προσθέτω τον χυμό ντομάτας. Όταν έχουν μαλακώσει πια τα λαχανικά, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το υπόλοιπο λάδι. Καλή σας απόλαυση!