The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κοχύλες γεμιστές με "ρύζι" από κουνουπίδι
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Κοχύλες γεμιστές με “ρύζι” από κουνουπίδι

Και κάπως έτσι άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της…Κρατάμε τα καλά, διώχνουμε τα αρνητικά και προχωράμε με αισιοδοξία και χαρά για αυτά που φέρνει το 2023! Η μάστιγα της πανδημίας κόπασε, επιστρέψαμε επιτέλους στην κανονικότητα κι αυτό από μόνο του ήταν ένα πολύ χαρμόσυνο γεγονός….Η τελευταία συνταγή της χρονιάς είναι ένα γιορτινό πιάτο ευπαρουσίαστο, ελαφρύ και πρωτότυπο: κοχύλες γεμιστές με “ρύζι” από κουνουπίδι. Το κουνουπίδι αποτελεί μια ελαφριά γέμιση για τα όμορφα ζυμαρικά μας τα οποία περιχύνουμε με μια ροζ σαλτσούλα και τα ψήνουμε στον φούρνο. Ένα πλήρες εορταστικό μενού που θα σας πρότεινα είναι το εξής:
Vegan πατάτες ογκραντέν με κρέμα κάσιους και καραμελωμένα κρεμμύδια
πράσινη σαλάτα με δαμάσκηνα, καρύδια και καραμελωμένα κρεμμύδια
φωλιές με κρέμα κόκκινης πιπεριάς
Γιορτινό ρύζι με πράσα, μανιτάρια και κάστανα
Σοκολατένιες φωλιές από κανταίφι

Να περάσετε υπέροχα! Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή Πρωτοχρονιά! Να είναι το 2023 μια χρονιά με υγεία, αγάπη, γαλήνη και δημιουργικότητα! Τα φιλιά μας από το νησί!

Κωστής, Λενάκι, Δημητράκης

Κοχύλες γεμιστές με "ρύζι" από κουνουπίδι

Υλικά για ένα οβάλ πυρέξ:
250 γρ. κοχύλες
700 γρ. κουνουπίδι
120 γρ. καρότο, αλεσμένο
80 γρ. κρεμμύδι. αλεσμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
4+2+2 κ.σ. ελαιόλαδο
φρέσκια ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
για την σάλτσα
400 γρ. χυμός ντομάτας
400 γρ. κρέμα σόγιας
2 σκελίδες σκόρδο. λιωμένο
100 γρ κρεμμύδι, αλεσμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
φρέσκια ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Κοχύλες γεμιστές με "ρύζι" από κουνουπίδι
Κοχύλες γεμιστές με “ρύζι” από κουνουπίδι

Εκτέλεση:
Για την σάλτσα: Βάζω το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ρίγανη για λίγα λεπτά. Σβήνω με το κρασί κι όταν εξατμισθεί, προσθέτω τον χυμό ντομάτας. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 15 λεπτά.  Μετά προσθέτω και την κρέμα σόγιας και βράζω για 5 ακόμη λεπτά. Στο τέλος αλατοπιπερώνω.
Για την γέμιση: Στο μεταξύ πολτοποιώ στο μπλέντερ το ωμό κουνουπίδι μέχρι να γίνει νια νια σαν κόκκοι. Ζεσταίνω σε αντικολλητικό τηγάνι  τις 4 κ.σ. λάδι και σοτάρω όλα τα λαχανικά μαζί με τη ρίγανη. Ανακατεύω συχνά και χαμηλώνω την φωτιά. Μετά από 20 λεπτά περίπου αλατοπιπερώνω και προσθέτω το υπόλοιπο λάδι. Βράζω τις κοχύλες al dente, τις σουρώνω και τις περιχύνω με 2 κ.σ. λάδι. Τις αραδιάζω σε ένα ταψάκι για να κρυώσουν γρήγορα ώστε να μπορώ να τις διαχειριστώ. Ρίχνω σάλτσα στο πυρέξ να καλυφθεί ο πάτος του. Εν συνεχεία γεμίζω μια μια κοχύλα με την γέμιση κουνουπιδιού και τις ακουμπώ πάνω στην σάλτσα. Όταν τελείωσω την γέμιση, περιχύνω το φαγάκι μου με την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζω με το vegan τριμμένο τυράκι, καλύπτω με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά. Τέλος αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω για ακόμα 15 λεπτά. Καλή σας απόλαυση!

Ένα πλήρες Vegan μενού
Ένα πλήρες Vegan μενού
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.466 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *