Υλικά:
1 φλ. χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
1 φλ. βραστό νερό
1/2 φλ. καρύδια
2 1/2 φλ. αλεύρι ολικής
1/2 φλ. ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη)
1/4 φλ. μπανάνα, λιωμένη
3 κ.σ. ηλιέλαιο
2 κ.σ. λιναρόσπορος αλεσμένος
1 κ.γ κανέλλα
1 κ.γ. βανίλια
2 κ.γ. baking powder
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ μουλιάζω για ένα τέταρτο τους χουρμάδες. Σε άλλο ανακατεύω το αλεύρι με την κανέλα, τη βανίλια, το λιναρόσπορο και το baking powder. Χτυπώ τη μπανάνα με τη ζάχαρη, το νερό των χουρμάδων και το λάδι. Ρίχνω στο μείγμα της μπανάνας το αλεύρι σιγά σιγά και τέλος προσθέτω τους μουλιασμένους χουρμάδες. Ανακατεύω καλά και προσθέτω και τα καρύδια. Μεταφέρω σε λαδωμένη στενόμακρη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40 λεπτά.
I am so thrilled about this delicious date walnut bread. It is packed with nutrients and gives an energy boost in no time. I adore dates and use them as a natural sweetener. You can eat a slice of this fantastic bread and feel full and happy! No quilt, no worry about bad quality calories! The recipe is adapted from here.
Ingredients:
1 cup dates, chopped
1 cup boiling water
1/2 cup walnuts
2 1/2 cups whole wheat flour
1/2 cup coconut sugar (or brown sugar)
3 Tbsp canola oil
1/4 cup banana, mashed
2 Tbsp flax seed
2 tsp baking powder
1 tsp cinamon
1 tsp vanilla
Directions:
Soak dates in the boiling water for 15minutes. In a bowl combine flour with baking podwer, cinnamon, vanilla and flax seed. Beat banana with sugar, canola oil and the water in which the dates were soaked. Combine banana mixture with flour mixture. Add dates in the batter. Mix well and fold in walnuts. Bake in preheated oven at 180C for about 40 minutes or until a toothpick inserted in the center of the bread comes out clean. Enjoy!
I would like to have one piece of this walnut bread, now! <3 It's so tasty and delicious! Thanks for this beautiful morning 😀
Very nutritious and delectable, Lenia.
Delizioso!!!! Complimenti.
Beautiful bread!!!
xox
Νοστιμότατο!!!! Κι έχω πολλούς χουρμάδες!!!! Θα μπει άμεσα στο φούρνο!!!!
Μου αρέσει πάρα πολύ το χρώμα του κέικ, αλλά και γενικότερα η όψη του έτσι διάστικτο όπως είναι με χουρμάδες και καρύδια!
Φουλ αρωματικό και γευστικό πραγματικά!
Φιλιά πολλά!
Ενα κέικ που εκτός από την νοστιμιά του, μας χαρίζει και ενέργεια!
Τέλειο για το πρωινό μας!
Φιλιά!
Πραγματικά σε χορταίνουν αυτά τα κέικ και σε μικρή ποσότητα μάλιστα! Ευκολότατο και γρήγορο και έτσι κανείς δεν έχει ανάγκη τις δήθεν υγιεινές μπάρες και τα συναφή σνακ του εμπορίου.
Καλό απόγευμα!
super délicieux et nutritif bravo
bonne soirée
It looks so delicious, I would love it! Hugs!
Un cake plein de goût et de saveurs.
J’en mangerai avec plaisir.
A bientôt
Very inviting and tempting
το εχει κανει κανεις αυτο το κεικ…..???? καλημερα σας…..
καλημερα σας….το εχει κανει κανεις φιλος αυτο το κεικ?????
Αγαπητή Φιλένια, αυτό το κέικ το έχω φτιάξει άπειρες φορές και το έχω κεράσει σε πολύ κόσμο. Όλοι το ναγάπησαν μεμιάς για τη νόστιμη κ γεμάτη γεύση του.
Ελπίζω να σου αρέσει κ σένα!
Πολλά φιλάκια!
Να ρωτήσω? Το μείγμα του αυγού με το λάδι το χτυπάμε στο μίξερ?
Καλή σου μέρα, Βάσια! Εγώ τα χτυπώ στο χέρι με σύρμα. Δεν είναι απαραίτητο το μίξερ. Αξίζει να το φτιάξεις. Είναι πεντανόστιμο κ ελαφρύ! Φιλάκια!
Help 🙂 θέλω πολύ να το κάνω όμως δεν έχω ζάχαρη καρύδας. Έχω λάδικκαρύδας αν είναι να βάλω λίγο για τη γεύση& αντί για ζάχαρη καρύδας να βάλω σιρόπι αγαυης ή μέλι? Αν ναι…πόση ποσότητα?? Thanks
Αγαπητή μας Ολυμπίτσα, αντί για ζάχαρη καρύδας βάλε όποια άλλη ζάχαρη θέλεις (καστανή ή λευκή). Ούτως ή άλλως η ζάχαρη καρύδας δεν έχει γεύση καρύδας, οπότε δεν πειράζει! Θα μπορούσες επίσης να χρησιμοποιήσεις 1/3 φλ. σιρόπι αγαύης.
Περιμένουμε εντυπώσεις! Φιλάκια πολλά!
Για αλλη μια φορα,φοβερο το κεκακι. Προσθεσα και λιγο ταχινι ολικης και εγινε απιστευτο. Φιλια και ευχαριστω για τη βοηθεια στο να μυησω και την οικογενεια μου στη χορτοφαγια μεσω των συνταγων σας.
Καλή σου μέρα, Δημητρούλα! Πολύ ωραία προσθήκη το ταχίνι! Χαιρόμαστε πολύ που σε βοηθάμε σε αυτό το μαγειρικό μονοπάτι!
Φιλάκια πολλά κ καλά μαγειρέματα!
Καταπληκτικό το κέικ! Το έχω φτιάξει αρκετές φορές
Σ ευχαριστώ πολύ πολύ, κοριτσάκι μου! Αν θες, στείλε και φωτογραφία, να ανεβάσω στο fb!
Φιλάκια πολλά και καλά μαγειρέματα!