For the recipe in English click here
Καλημερούδια, αγαπημένοι φίλοι κ φίλες! Καλό μήνα να έχουμε! Όσοι επισκέπτεστε τακτικά το μπλογκ, θα έχετε καταλάβει ότι αγαπώ χούμους κ το έχω φτιάξει αρκετές φορές σε διάφορες παραλλαγές κ με διάφορα όσπρια! Το τελευταίο είναι το πιο δροσιστικό, καλοκαιρινό κ ελληνικό χούμους που έχω σκαρφιστεί! Πάντρεψα τα υλικά της χωριάτικης με φασόλια κ ο γάμος τους ήταν πολύ πολύ πετυχημένος! Είναι πολύ ιδιαίτερο κ δεν μοιάζει καθόλου με το κλασικό! Αξίζει να το δοκιμάσετε! Θα σας ενθουσιάσει, όπως ενθουσίασε κ την φιλοξενούμενη κουμπαρούλα μου, το λατρεμένο μου Μαρουλόνι! Το τσακίσαμε παρείτσα σας λέω! Επίσης να σημειώσω ότι είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να χρησιμοποιήσω σε φωτογράφιση το φανταστικό πιάτο που μου έχει αγοράσει εδώ και καιρό η αδερφούλα μου, η Σοφούλα, η οποία μου έχει δωρίσει τα πιο όμορφα αλλά ταυτοχρόνως κ πιο δύσκολα για φωτογράφιση πιάτα! Περίμενα την κατάλληλη στιγμή κ νομίζω την πέτυχα (ταιριάζει χρωματικά με το χούμους μην μου πείτε!). Για περισσότερα βίτσια των food bloggers διαβάστε εδώ!
Σας φιλώ γλυκά κ εύχομαι να περάσετε μια όμορφη εβδομάδα! Μουάτς!
Υλικά:
300 γρ. ωμά φασόλια, μουλιασμένα αποβραδίς
1 μικρό κρεμμύδι
2 μικρές ντομάτες, ξεσποριασμένες
1 μικρή πράσινη πιπεριά
1/3 αγγούρι, τριμμένο κ στιμμένο
2 κ.σ. ελιές ψιλοκομμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
αλάτι κ πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:
Βράζω τα φασολάκια. Τα στραγγίζω κ τα πολτοποιώ στο μπλέντερ σε δόσεις μαζί με κομματάκια από ντομάτας για να έχουν υγρασία κ να πολτοποιούνται ευκολότερα. Τα βάζω σε μπολ. Πολτοποιώ τα λαχανικά κ τα ρίχνω και αυτά στο μπολ. Ρίχνω ρίγανη, λάδι, σκόνη σκόρδου, αλατοπίπερο. Ανακατεύω όλα τα υλικά και σερβίρω με ψωμάκι, πιτούλες, παξιμάδια, κριτσίνια κ τα συναφή! Διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγές μπολ. Καλή σας απόλαυση!
Σημ. εάν έχετε μεγάλο μπλέντερ δεν χρειάζεται να τα πολτοποιήσετε τμηματικά.
πολύ ωραία ιδέα και πολύ νόστιμο! μόλις το έφτιαξα!
Σε ευχαριστώ πολύ, κοριτσάκι μου! Πόσο χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλάκια πολλά!