Ένα μεσημέρι πριν λίγες μέρες είχα βράσει μπρόκολο για σαλάτα. Το βράδυ είχε περισσέψει λίγο νερόβραστο μπρόκολο και το είχα βάλει σε ένα ταπεράκι για να το αποθηκεύσω στο ψυγείο. Ο Δημητράκης άρχισε να μου δείχνει το μπολάκι και να μου ζητάει επίμονα να δοκιμάσει. “Καλά, σιγά μην φάει σκέτο μπρόκολο” σκέφτηκα από μέσα μου. Ανοίγω το μπολάκι κι ο κύριος αρχίζει να παίρνει ένα ένα τα μπουκετάκια και να τρώει το πάνω μέρος και να αφήνει τα κοτσάνια. Τρελάθηκα από χαρά και περηφάνεια! Δεν ξέρω πόσα παιδάκια στην ηλικία του γιου μου (θα κλείσει σε λίγες μέρες τα 3) τρώνε με ευχαρίστηση λαχανόρυζο, ΌΛΑ τα όσπρια, φασολάκια, σπανακόρυζο, μα πάνω απ’ όλα νερόβραστο μπρόκολο!!! Δεν ξέρω τι θα κάνει όταν μεγαλώσει, αλλά ελπίζω οι βάσεις που έχει βάλει τώρα να τον συντροφεύουν μια ζωή…
Και μιας και μιλάμε για το λατρεμένο σταυρανθές ιδού μια ιδέα για να το αξιοποιήσετε διαφορετικά! Παντρέψτε το με ρεβυθάκια και φτιάχτε αυτό το θρεπτικότατο χούμους με μπρόκολο! Εδώ το βλέπετε συνοδευόμενο από τα αγαπημένα μας κράκερ ρεβυθιού , τα οποία πολύ έχετε αγαπήσει!
Φιλάκια πολλά και καλό υπόλοιπο εβδομάδας! Μουάτς!
Υλικά:
175 γρ./1 φλ. ρεβύθια βρασμένα
150 γρ. μπρόκολο βρασμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ταχίνι
λίγος δυόσμος
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Χτυπώ στο μπλέντερ αρχικά τα ρεβύθια να γίνουν κρέμα και μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρω σε μπολάκι και προαιρετικά πασπαλίζω με σουσάμι. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.