Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Καλό μήνα έστω και καθυστερημένα! Πρώτη φορά στην ζωή μου ένιωσα περίεργα στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο…Δεν μου ταίριαζε στην εποχή…Με θερμοκρασίες γύρω στους 18C καθημερινά δεν έχω την αίσθηση ότι μπήκε ο Δεκέμβριος και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Η αλήθεια είναι ότι με ανησυχεί πολύ η πορεία του καιρού. Άλλο ένα δείγμα της κλιματικής κρίσης (δεν χρησιμοποιώ τον όρο “αλλαγή”, γιατί είναι ήπιος και δεν ανταποκρίνεται στην σκληρή πραγματικότητα:(Βλέπετε εξάλλου τι γίνεται καθημερινά σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο…Αχ, βρε άνθρωπε, μαντάρα τα έχεις κάνει…
Δεν θέλω να ανοίξω αυτή την κουβέντα, γιατί θα με πιάσει κατάθλιψη! Ας περάσουμε στη συνταγούλα μας που είναι πανεύκολη, γρήγορη, πολύ θρεπτική και νόστιμη. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε χούμους με κόκκινες φακές! Γιατί να χρησιμοποιούμε μόνο ρεβύθια για ν αφτιάξουμε αυτό το υπέροχο ανατολίτικο άλειμμα; Οι κόκκινες φακές βράζουν γρήγορα, είναι εύπεπτες και πολύ θρεπτικές. Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από την αγαπημένη μου διατροφολόγο Νίκη Μαρτιμιανάκη, μια αληθινή επιστήμονα, πολύ ενημερωμένη που μοιράζεται απλόχερα τις γνώσεις της στην σελίδα της plantbasednt.gr. Ακολουθήστε την στα social media για να ενημερώνεστε!
Αυτά τα ολίγα από το νησί! Σας φιλώ γλυκά! Μουάτς!
Υλικά:
Εκτέλεση:
Βράζω τις φακές με το νερό ώσπου να το απορροφήσουν. Όταν κρυώσουν, τις βάζω στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιώ. Φυλάσσω σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Καλοφάγωτο!
Μπράβο, συγχαρητήρια, τέλειες συνταγές φαίνονται. Θα τις κάνω σύντομα. Να είστε καλά.
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια, Αγγελικούλα μου γλυκιά! Πολύ χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγούλες μας!
Φιλιά πολλά από το Τζάντε!