For the recipe in English click here
Καλημερούδια και καλή εβδομάδα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Ο Νοέμβρης μεσιάζει και έχει πέσει πολλή δουλειά! Βλέπετε, είναι ο μήνας των διαγωνισμάτων και έχουμε πρώτον να τα γράψουμε κ δεύτερον να τα διορθώσουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί. Δόξα τω Θεώ συνήλθα πολύ γρήγορα από την λαίλαπα του μαραθωνίου. Το μόνο που με πονάει πια είναι τα δάχτυλα του δεξιού μου ποδιού. Έχω ήδη χάσει ένα νύχι κ είναι υποψήφια για αποχώρηση άλλα δύο. Από τότε που άρχισα να τρέχω, συμβιβάστηκα με την ιδέα ότι δεν θα ξαναέχω ποτέ όμορφα περιποιημένα κάτω άκρα. Είδατε θυσία που έκανα; Το τρέξιμο σαμποτάρει την θηλυκότητα! Χαχαχα!
Περνάμε στην συνταγούλα μας! Σήμερα θα φτιάξουμε μια υπέροχη γκρανόλα με καρύδα και άλλα καλούδια που όχι μόνο θα μας χορτάσει, αλλά κ θα μας κάνει να θέλουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι για να την απολαύσουμε! Σας το έχω ξαναπεί! Μην αγοράζετε τυποποιημένα δημητριακά! Έχουν πάρα πολλή ζάχαρη. Είναι πανεύκολο να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. Σας προτρέπω να τα δοκιμάσετε, μετά δεν θα θέλετε να αγοράσετε έτοιμα!
Η εβδομάδα σας να είναι γεμάτη φως κ αγάπη! Φιλάκια πολλά! Μουάτς!
Υλικά για 1 μεγάλο βάζο:
2 φλ. βρώμη
1/2 φλ. χοντροκοπανισμένα καρύδια
1/2 φλ. καρύδα
1 κ.γ. κακάο
1/4 φλ. σιρόπι αγαύης
1/4 φλ. λάδι καρύδας
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
από 1/4 φλ. σταφίδα, τσιπς καρύδας, cocoa nibs
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω την βρώμη με την καρύδα, το κακάο κ τα καρύδια. Σε άλλο αναμειγνύω το λάδι με το σιρόπι κ το εκχύλισμα. Κατόπιν ενώνω τα στερεά με τα υγρά υλικά κ τα ανακατεύω καλά με τα χέρια. Τα απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 30 λεπτά στους 180C ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Στην διάρκεια του ψησίματος τα αναμοχλεύω με ένα κουτάλι. Προσοχή μην σας καούν, να τα παρακολουθείτε. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζω από τον φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν κ τότε προσθέτω τις σταφίδες, τα τσιπς καρύδας κ τα cocoa nibs. Φυλάσσω σε αεροστεγές δοχείο. Καλοφάγωτα!
1 Comment