Υλικά (45 κομμάτια)
4 ½ φλ αλεύρι
1 φλ ζάχαρη
1 φλ φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ σιρόπι αγαύης
2 κγ τριμμένο τζίντζερ
1 κγ μοσχοκάρυδο
1 κγ κανέλλα
1 κγ μπαχάρι
2 κγ μπέικιν παουντερ
1/2 φλ γάλα (σόγιας)
2 δόσεις βανίλια σκόνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα, το μπαχάρι, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο, το σιρόπι, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύοντας προσεκτικά για να ενωθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο. Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι και προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι αν χρειαστεί τόσο όσο να μη κολλάει στα χέρια. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 1/2 εκ. και με ένα κουπάτ ανθρωπάκι κόβουμε τα μπισκότα ή τους δίνουμε άλλο σχήμα με διάφορα κουπατ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC σε λαδόκολλα για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν άλλα 5 λεπτά μέχρι να τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα.
Αν τα θέλετε πιο τραγανά τα αφήνετε 15 λεπτά στο φούρνο και 5 λεπτά μέχρι να κρυώσουν για να τα μεταφέρετε!
Για το γλάσο
Υλικά
1 φλ ζάχαρη άχνη
χυμό από μισό λεμόνι
προαιρετικά: μερικές σταγόνες χρώμα -αν θέλετε χρωματιστό γλάσο
Εκτέλεση
Ανακατεύω την άχνη με το λεμόνι μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα και να μην τρέχει. Όσο είναι ακόμα υγρό ζωγραφίζω με το γλάσο πάνω στο μπισκότο και κολλάω τρούφα καραμελάκι ή σμάρτις ή κάνω σχέδιο με χρωματιστό γλάσο . Σε 30 λεπτά θα έχουν στεγνώσει, οπότε θα μπορέσετε να τα βάλετε σε σακουλάκια, να τα στολίσετε με κορδελίτσας και να τα χαρίσετε.
Ingredients:(yields 45)
4 ½ cups flour
1 cup sugar
1 cup butter at room temperature
1 cup honey
2 tsp ground ginger
1 tsp nutmeg
1 tsp cinnamon
1 tsp ground allspice
2 tsp baking powder
1/2 cup milk
0.6 gr. vanilla powder
grated zest of 1 lemon
a pinch of salt
Directions:
Combine sugar with ginger, nutmeg, cinnamon, allspice, baking powder and salt. Add butter, honey, milk, vanilla and lemon zest. Mix until well combined adding gradually flour.If needed, add a bit more flour until dough is not sticky. Roll out onto a floured surface to0,5cm thick. Cut out your shapes and place cookies on a baking tray lined with baking sheet. Bake in preheated oven at180ºC for 10 minutes. Allow to cool for another 5 minutes before placing them on a rack.
If you want your cookies to be more crunchy, bake for 15minutes.
For the glaze
Ingredients:
1 cup confectioners sugar
juice of 1/2 lemon
optional: some drops of food coloring (if you want a colored glaze)
Directions:
Combine sugar with lemon juice until you get a thick and not runny mixture. Decorate cookies with the glaze. You can use smarties or truffle. In 30 minutes the glaze will be dry, so you can put your cookies in little bags with nice ribbons and give your friends a nice sweet treat!
Μπράβο Μανουσίνα γεια στα χέρια σου πολύ ωραία και σίγουρα νοστιμότατα.
Καλή σου μέρα!!!!
Και του χρόνου…και του χρόνου Μανουσίνα!
Κουκλάκια με τα γιορτινά τους και τα δικά σου μπισκοτάκια.
Ε ναι ηρθε η ωρα τους!
Τα τζιτζεροανθρωπάκια είναι στα καλύτερά τους τώρα τα Χριστούγεννα. Καλές γιορτές και όλα τα καλά!
felicidades por la receta y por tu blog, esta genial, asi que con tu permiso me quedo mirando cosas ricas por aqui, saludossss
Soo lovely. Merry Christmas, my friend. Kisses
These cookies are cute, cute!
These are so cute and sound delicious!
Χρονια πολλα!!!
Εμένα γιατι μου έγιναν σκληρά?
Απο γέυση ειναι πολύ ωραία!
Τι μπορεί να πηγε στραβά?
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!!
Μάλλον ο φούρνος θα φταίει, τραγανά βγαίνουν.
Να είσαι καλά
Καλή πρωτοχρονιά
Κορίτσια μου καλησπέρα,σκοπεύω να φτιάξω με τις βαφτιστήρες μου τους τζιντεζεράνθρωπους.Τι αλεύρι να χρησιμοποιήσω?φιλάκια
Καλησπέρα Χριστινάκι. Πολύ όμορφη σκέψη! Με αλεύρι για όλες τις χρήσεις τα είχαμε φτιάξει. Καλή επιτυχία. Πολλά φιλιά.