The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μπισκότα - μπάρες

gingerbread people!! το χριστουγεννιάτικο μπισκοτάκι!!

gingerbread people!! το χριστουγεννιάτικο μπισκοτάκι!!
Φίλοι μου,  τα Χριστούγεννα σχεδόν έφτασαν !!! Είναι η αγαπημένη μου εποχή, όλα είναι γιορτινά και στολισμένα και τα σπίτια μοσχοβολούν νοστιμιές. Η σημερινή συνταγή είναι για τα γνωστά μπισκοτοανθρωπάκια, φτιαγμένα και φωτογραφημένα από την φίλη Αθηνά. Η Αθηνούλα αποχαιρετά τους πελάτες της δίνοντάς τους αυτή την τραγανή νοστιμιά. Η δουλειά της είναι πολύ ευχάριστη για αυτήν και για εμάς, καθώς η Αθηνά είναι αισθητικός και διατηρεί το ινστιτούτο αισθητικής health and beauty  στην Πάτρα (Παντανάσσης 83, 2610 221514). Όσες δεν το έχετε επισκεφτεί χάνετε….. Αυτές τις μέρες όλες χρειαζόμαστε μια περιποίηση, η κρίση κρίση και η γυναίκα γυναίκα….. Μια επίσκεψη στην Αθηνά είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να κάνετε στη φίλη σας , στον εαυτό σας ή και στον φίλο σας (ναι, έχουν και οι άντρες δικαίωμα στην  περιποίηση)!!!! Οι τιμές είναι προσιτές και κατά καιρούς κάνει διάφορες προσφορές.

Υλικά (45 κομμάτια)
4 ½ φλ αλεύρι
1 φλ ζάχαρη
1 φλ φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ σιρόπι αγαύης
2 κγ τριμμένο τζίντζερ
1 κγ μοσχοκάρυδο
1 κγ κανέλλα
1 κγ μπαχάρι
2 κγ μπέικιν παουντερ
1/2 φλ γάλα (σόγιας)
2 δόσεις βανίλια σκόνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα, το μπαχάρι, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο, το σιρόπι, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύοντας προσεκτικά για να ενωθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο. Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι και προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι αν χρειαστεί τόσο όσο να μη κολλάει στα χέρια. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 1/2 εκ. και με ένα κουπάτ ανθρωπάκι κόβουμε τα μπισκότα ή τους δίνουμε άλλο σχήμα με διάφορα κουπατ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC σε λαδόκολλα για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν άλλα 5 λεπτά μέχρι να τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα.

Αν τα θέλετε πιο τραγανά τα αφήνετε 15 λεπτά στο φούρνο και 5 λεπτά μέχρι να κρυώσουν για να τα μεταφέρετε!
Για το γλάσο
Υλικά

1 φλ ζάχαρη άχνη
χυμό από μισό λεμόνι
προαιρετικά: μερικές σταγόνες χρώμα -αν θέλετε χρωματιστό γλάσο

Εκτέλεση
Ανακατεύω την άχνη με το λεμόνι μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα και να μην τρέχει. Όσο είναι ακόμα υγρό ζωγραφίζω με το γλάσο πάνω στο μπισκότο και κολλάω τρούφα καραμελάκι ή σμάρτις ή κάνω σχέδιο με χρωματιστό γλάσο . Σε 30 λεπτά θα έχουν στεγνώσει, οπότε θα μπορέσετε να τα βάλετε σε σακουλάκια, να τα στολίσετε με κορδελίτσας και να τα χαρίσετε.

gingerbread people!! το χριστουγεννιάτικο μπισκοτάκι!!
My dear friends, Christmas is almost here! It my favorite time of year: lovely christmas decoration, festive atmosphere, perfume of baking goodies lingering all over the house! Our post today is gingerbread cookies made and photographed by my friend Athina. She is a beautician and this is the treat she gives to her clients after her cosmetic treatments. Her beauty salon is called  health and beauty  στην and it is worth paying a visit there! I think this is the best gift you could do to yourself or your friends!

Ingredients:(yields 45)
4 ½ cups flour
1 cup sugar
1 cup butter at room temperature
1 cup honey
2 tsp ground ginger
1 tsp nutmeg
1 tsp cinnamon
1 tsp ground allspice
2 tsp baking powder
1/2 cup milk
0.6 gr. vanilla powder
grated zest of 1 lemon
a pinch of salt

Directions:
Combine sugar with ginger, nutmeg, cinnamon, allspice, baking powder and salt. Add butter, honey, milk, vanilla and lemon zest. Mix until well combined adding gradually flour.If needed, add a bit more flour until dough is not sticky. Roll out onto a floured surface to0,5cm thick. Cut out your shapes and place cookies on a baking tray lined with baking sheet. Bake in preheated oven at180ºC for 10 minutes. Allow to cool for another 5 minutes before placing them on a rack.

If you want your cookies to be more crunchy, bake for 15minutes.

For the glaze
Ingredients:

1 cup confectioners sugar
juice of 1/2 lemon
optional: some drops of food coloring (if you want a colored glaze)

Directions:
Combine sugar with lemon juice until you get a thick and not runny mixture. Decorate cookies with the glaze. You can use smarties or truffle. In 30 minutes the glaze will be dry, so you can put your cookies in little bags with nice ribbons and give your friends a nice sweet treat!

gingerbread people!! το χριστουγεννιάτικο μπισκοτάκι!!
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 692 times, 1 visits today)

12 Comment

  1. Κορίτσια μου καλησπέρα,σκοπεύω να φτιάξω με τις βαφτιστήρες μου τους τζιντεζεράνθρωπους.Τι αλεύρι να χρησιμοποιήσω?φιλάκια

    1. Καλησπέρα Χριστινάκι. Πολύ όμορφη σκέψη! Με αλεύρι για όλες τις χρήσεις τα είχαμε φτιάξει. Καλή επιτυχία. Πολλά φιλιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *