Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού! Την αγαπώ αυτή την εποχή, αλλά δεν σας κρύβω ότι προτιμώ τελικά τον χειμώνα! Ίσως επειδή είμαι σπιτόγατος και μου αρέσει η θαλπωρίτσα…Προς το παρόν όμως απολαμβάνουμε το καλοκαιράκι στο πατρικό μου, στην Πάτρα, παρέα με την οικογένειά μου που μου λείπει πολύ στο Τζάντε! Να σας ευχαριστήσω κιόλας για τις όμορφες ευχές σας για τα 42α γενέθλια μου! Με συγκινήσατε και με κάνατε να νιώσω πολύ όμορφα! Ανταποδίδω την αγάπη και τη θετική σας ενέργεια! Αισίως λοιπόν τα χρόνια μου έφτασαν τα χιλιόμετρα του μαραθωνίου, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να το γιορτάσω τρέχοντας τον τρίτο μου μαραθώνιο πρώτα ο Θεός! Υγεία να έχουμε κι όλα θα γίνουν. Όταν ήμουν μικρή, νόμιζα ότι στα 42 κάποιος είναι μεγάλος! Ευτυχώς τώρα που τα πάτησα νιώθω πολύ πολύ νέα. Τελικά η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο κι εμείς ορίζουμε το πότε θα γεράσουμε…
Ας μαγειρέψουμε τώρα! Λίγο πριν φύγω από το νησί είχα πολλές ντομάτες και ήθελα να τις μαγειρέψω άμεσα. Πέρα λοιπόν από σαλάτες (π.χ. panzanella) αποφάσισα να δοκιμάσω τελικά την ισπανική σούπα γκασπάτσο. Πρόκειται για μια πολύ απλή σούπα-ύμνο στη ντομάτα που δεν χρειάζεται μαγείρεμα. Είναι ένα πολύ ωραίο, ελαφρύ, δροσιστικό πιάτο, ιδανικό ορεκτικό για να ανοίξει ένα καλοκαιρινό γεύμα!
Σας φιλώ γλυκά! Να περνάτε όμορφα! Μουάτς!
Υλικά για 4 άτομα:
1200 γρ. ντομάτες ώριμες
από 1 κόκκινη και πράσινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μέτριο αγγούρι
3 σκελίδες σκόρδο
φρέσκος βασιλικός
1 φέτα ψωμί του τοστ (ολικής)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Κρατώ λίγο από το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη ντομάτα και το αγγούρι στην άκρη και τα ψιλοκόβω για να αποτελέσουν τη γαρνιτούρα της σούπας. Πολτοποιώ στο μπλέντερ όλα τα υλικά. Μεταφέρω σε δοχείο και βάζω τη σούπα στο ψυγείο για μερικές ώρες. Σερβίρεται παγωμένη και γαρνιρισμένη με τα λαχανικά. Καλή σας απόλαυση!