For the recipe in English click here
Οι πίτες μας αρέσουν πολύ, ειδικά οι εύκολες και γρήγορες, που δεν χρειάζονται ζυμώματα, αυτές με τα ζυμώματα μας αρέσει να τις τρώμε….. Το διαφορετικό – η τσαχπινιά της συγκεκριμένης τυρόπιτας είναι το χυλοπιτάκι (ή τουτουμάκι όπως το λέμε στην Αχαΐα). Το χυλοπιτάκι και το αλεύρι της Trinity Farm προέρχονται από τον ελληνικό σπόρο σταριού triticum dicoccum, που χαρακτηρίζεται ως πολύ γευστική και εύπεπτη ποικιλία σιταριού. Το σιτάρι αλέθεται σε πετρόμυλο που χρησιμοπoιεί πέτρες από το νησί της Νάξου, γεγονός που προσδίδει ξεχωριστή γεύση στο παραγόμενο αλεύρι και εξασφαλίζει τη διατήρηση των βιταμινών και οργανικών ουσιών των προϊόντων. Αυτά τα προϊόντα υψηλής ποιότητας μπορείτε να τα βρείτε μαζί με πολλές μεσογειακές νοστιμιές έξω από την πόρτα σας σε 16-36 ώρες από την στιγμή που θα τα παραγγείλετε από την Yoleni’s !
Υλικά:
200γρ γιαούρτι
2 αυγά
1/2 κρεμμύδι
3 κσ ελαιόλαδο
1 1/2φλ. φρέσκα μανιτάρια
1/4 φλ. φρέσκος δυόσμος
1/2φλ νερό
3/4 φλ. Χυλοπιτάκι Bio Dicoccum ολικής “Trinity Farm”
1 1/4 φλ. φέτα
1φλ. μανούρι
2 κσ Μίγμα για σαλάτα Bio “Cretan Herbs”
2 φλ. Αλεύρι triticum dicocum Bio “Trinity Farm”
Αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες
100γρ μανούρι τριμμένο
1 αυγό
1/4 φλ γάλα
2κσ τυρί κρέμα
σουσάμι
Εκτέλεση:
Στο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και τον δυόσμο, στην συνέχεια προσθέτω το χυλοπιτάκι και το νερό και ανακατεύω μέχρι να πιεί το νερό. Αποσύρω το τηγάνι από την φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα δύο αυγά με το γιαούρτι και προσθέτω και το μείγμα από το τηγάνι, ανακατεύοντας, προσθέτω την φέτα και το μανούρι τριμμένα, αλατίζω, προσθέτω το μείγμα μπαχαρικών για σαλάτα και το αλεύρι. Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα ταψί ή πυρέξ μεγέθους περίπου 25×25, βάζω μια λαδόκολα και απλώνω το μείγμα. Τρίβω το υπόλοιπο μανούρι, χτυπάω το αυγό με το γάλα και το τυρί κρέμα και περιχύνω την πιτούλα μου, πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
πολύ ιδιαίτερη συνταγή!!!
με προκαλεί να τη δοκιμάσω…… 😉
I love this recipe dears:)
Πράγματι πολύ διαφορετική!!Ευχαρίστως θα τη δοκίμαζα!