Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Λίγο πριν την εκπνοή του έτους συνηθίζω να σας δίνω ιδέες για το γιορτινό τραπέζι. Συγκεντρωμένες θα τις βρείτε πατώντας εδώ σε αυτή την ενημερωμένη λίστα. Φέτος ξεκίνησα λίγο ανάποδα τις προτάσεις μου. Σας παρουσίασα πρώτα το γλυκό με αφορμή κιόλας των γενεθλίων του Δημητράκη μας. Η ωμοφαγική σοκολατένια τάρτα με αβοκάντο είναι ένα απίθανο γλυκάκι που θα απολαύσετε χωρίς τύψεις. Έχει το καλό ότι πρέπει να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα, οπότε δεν θα έχετε να ασχοληθείτε με το γλυκό.
Δεν θα μπορούσα να σας αφήσω χωρίς ορεκτικό! Είναι πανεύκολο, γρήγορο, ελαφρύ, μα πάνω απ’όλα πεντανόστιμο! Μια πρωτότυπη μπρουσκέτα φορτωμένη με μια γενναία στρώση μους αβοκάντο και πασπαλισμένη με φουντουκάκι! Η μους φυσικά είναι κατάλληλη για βούτες παντός είδους π.χ. μπορείτε να τη σερβίρετε με κριτσίνια, στικς λαχανικών, κρακεράκια, παξιμαδάκια κτλ. Διαλέγετε και παίρνετε!Το υλικό που δίνει έξτρα νοστιμιά είναι η κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης (η ψητή απ’το βαζάκι). Και αυτή η επιλογή είναι εύκολη και δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε χρόνο στην κουζίνα. Πρέπει να είμαστε πρακτικοί, έχουμε να κάνουμε και beaute, σωστά;
Δεν θα σας αφήσω χωρίς πρόταση για κυρίως πιάτο. Το Σ/Κ θα πειραματιστώ και την επομένη εβδομάδα θα σας το παρουσιάσω! Αυτά από το παγωμένο Τζάντε! Επιτέλους, έχουμε χειμώνα και ανάβουμε το τζάκι που παραπονιόταν τόσο καιρό ότι το έχουμε παραμελήσει! Μάκια πολλά και γιορτινά! Να περνάτε υπέροχα, γλυκά μου πλάσματα!
Υλικά για 1 βαζάκι:
210 γρ. ώριμο αβοκάντο (1)
100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης ψητή
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. δυόσμος
αλάτι κ πιπέρι
φέτες ψωμιού
φουντούκι, χοντροαλεσμένο
Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ το αβοκάντο να γίνει κρέμα. Κατόπιν προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπώ ώπου να ομογενοποιηθούν. Ψήνω τις φέτες του ψωμιού, απλώνω μια γενναία στρώση από τη μους και γαρνίρω με το φουντούκι και φύλλα δυόσμου. Καλή σας όρεξη!
1 Comment