For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες, από τη συννεφιασμένη Ζάκυνθο! Μετά τη χτεσινή καταιγίδα ο καιρός εξακολουθεί να είναι δροσερός κ να φλερτάρει με νέα βροχόπτωση! Δεν με χάλασε καθόλου! Επιτέλους να δροσίσει κ λίγο, γιατί αρκετά καήκαμε τον τελευταίο καιρό! Αυτή συνταγούλα φτιάχτηκε το Πάσχα κ περίμενε καρτερικά τη σειρά της να δημοσιευτεί…Συμβαίνει μερικές φορές να παραμένει κάτι στο αρχείο για καιρό κ μετά από ανασκαφή να το ανακαλύπτω κ να το αναρτώ. Τα συγκεκριμένα ψωμένια μπισκοτάκια- scones τα είχα ανακαλύψει σε ένα χορτοφαγικό βιβλίο. Εγώ απλά πρόσθεσα λίγο σκορδάκι για πιο πικάντικη γεύση. Είναι πολύ νόστιμα κ καταναλώνονται πολύ γρήγορα! Εμείς σε 2 μέρες τα είχαμε ξεπαστρέψει. Σας ζητώ συγγνώμη που δεν θυμάμαι ακριβώς την ποσότητα που δίνουν τα συγκεκριμένα υλικά. Σίγουρα πάντως είχα γεμίσει ένα μεγάλο γυάλινο βάζο κ νομίζω κι ένα μικρό (;). Τρώγονται ευχάριστα σκέτα, αλλά κ με ό,τι άλλο τραβά η ψυχή σας!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά:
250 γρ. πατάτες
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ. γάλα
1/2 φλ. νερό
30 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. ελιές, χοντροκομμένες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν, σουρώνω κ τις λιώνω με ένα πηρούνι. Προσθέτω το γάλα, λίγο αλάτι (οι ελιές είναι αλμυρές) κ πιπέρι. Κοσκινίζω το αλεύρι σε ένα μπολ κ προσθέτω το βούτυρο σε κομματάκια. Τρίβω με τα δάχτυλα, ενσωματώνω τον πουρέ της πατάτας για να ενωθεί. Προσθέτω τις ελιές, το σκόρδο, το δεντρολίβανο κ ανακατεύω ελαφριά. Κάνω μια λακούβα στη μέση κ προσθέτω σχεδόν όλο το νερό, ανακατεύω να γίνουν μια μαλακή ζύμη, προσθέτοντας κι άλλο υγρό αν χρειαστεί. Ζυμώνω λίγο τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμέενη επιφάνεια να γίνει λεία. Την απλώνω με πλάστη κ με ένα κουπ πατ κόβω σε κομμάτια. Τα απλώνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αλείφω με το υπόλοιπο γάλα με πινέλο την επιφάνεια κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά. Όταν κρυώσουν, τα αποθηκεύω. Καλή σας απόλαυση!
una ricetta deliziosa !
These heart shaped biscuits look amazingly delicious.
Μολις τα έφτιαξα κ περιμένω να ψηθούν. Μονο δυο διευκρινήσεις θα θελα, το γάλα μπορεί να είναι φυτικο; κ τι πάχος πρέπει να έχει η ζυμη;
Ψήσιμο αέρα ή αντιστάσεις? επίσης στους πόσους βαθμούς? ευχαριστώ.
Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, Νίκο μου! Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C και ψήνουμε σε αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν!
Φιλιά πολλά!
Περίπου 17 λεπτά ψήσιμο χρειάστηκαν και έγιναν τραγανά από έξω αφράτα από μέσα! Νόστιμα και γευστικά! Σε ευχαριστώ!