Το πορτοκάλι είναι ένα φρούτο πολυαγαπημένο και πολύ ωφέλιμο για τη διατροφή του ανθρώπου καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και περιέχει σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α.
Προχθές το βράδυ ήθελα να φτιάξω την μαρμελάδα γρήγορα, χωρίς πολλές πολλές διαδικασίες και χωρίς την φλούδα, γιατί αν μου κάτσει στο κεφάλι κάτι πρέπει να γίνει εκείνη την στιγμή , την ίδια ξεροκεφαλιά και ανυπομονησία έχει και η Χαρά…
Τα δικά μου πορτοκάλια ήταν αρκετά γλυκά και για αυτό έβαλα 1/2 κιλό ζάχαρη, δοκιμάστε τα πορτοκάλια σας, αν δεν είναι γλυκά αυξήστε λίγο την ποσότητα της ζάχαρης αν θέλετε να σας βγει γλυκιά η μαρμελάδα.
Υλικά:
1 κιλό πορτοκάλια (καθαρισμένα)
500γρ ζάχαρη κρυσταλλική
5 κσ χυμό λεμόνι
1 κγ άρωμα βανίλια
Εκτέλεση:
Πλένω τα πορτοκάλια, τα καθαρίζω από την φλούδα τους και την λευκή σάρκα τους, αφαιρώ και τις χοντρές ίνες που μπορεί να υπάρχουν. Ζυγίζω τα πορτοκάλια μου. Τα κόβω σε κομματάκια και τα βάζω στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύω συχνά, όταν θα αρχίσει να πίνει τα πολλά υγρά, προσθέτω την ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύω διαρκώς. Σε ένα πιατάκι βάζω λίγη μαρμελάδα, ανοίγω έναν δρόμο με ένα κουταλάκι, αν ο δρόμος δεν κλείσει είναι έτοιμη και τότε προσθέτω και τον χυμό του λεμονιού. Συνολικός χρόνος που έμεινε στην κατσαρολίτσα μου η μαρμελάδα: 20 – 25 λεπτά. Βάζω την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Περισσότερες πληροφορίες για το δέσιμο της μαρμελάδας στον γκουρού του είδους Ξανθή!!!
Orange is one of my favorite fruit. It is really healthy, packed with vitamin C, calcium, phosphorus, vitamin A etc. I wanted to make a quick and easy jam last night so I opted for this delicious fruit since we have orange trees in our garden.
My oranges were quiet sweet, so I did not use much sugar. If your oranges are not that sweet, use more sugar.
Ingredients:
1 kg oranges (peeled)
500 gr. sugar
5 Tbsp lemon juice
1 tsp vanilla extract
Directions:
Wash and peel oranges. Cut them in small pieces and place them in a pot on medium heat. Stir often. When liquid starts to evaporate, add sugar and keep stirring. When thick, add lemon juice.Cooking time was 20 – 25 minutes. Store while hot in hot sterilized jars.
(Visited 1.808 times, 1 visits today)
Fresh and delicious! I would love to have orange trees in my garden. Have a great day!
Καλημέρα Μανουσίνα μου, καλή εβδομάδα! Πολύ ωραία και πράγματι λαχταριστή η πορτοκαλένια σου μαρμελάδα!!!Φιλάκια!
πολύ μου αρέσει!
What a lovely sunny and delicious treat :))
Mary x
Χωρίς φλούδες έφτιαξα κάποια φορά τα πορτοκάλια που έμεινα από το γλυκό. Δεν μου άρεσε πάρα πολύ αλλά τότε αν θυμάμαι καλά είχα γνωματεύσει ότι ήταν η ποικιλία των πορτοκαλιών που μου έφταιγε.
Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά.
η αγαπημεη μου γευση, το αρωμα τησ δεν συγκρινεται με καμια αλλη μαρμελαδα!τι να πω την αγαπω!
Delicious recipe Lenia! That jam looks so fresh and beautiful, I love the colour! I could see a dollop of it with some of that amazing Greek yoghurt (which sadly we cannot get here in Australia). Your orange trees do wonderful – I’d love to be able to grow some! Xox
Love love orange jam. So perfect for mornings!
A wonderful jam! Perfect on homemade bread.
Cheers,
Rosa
Πολύ ωραία σου έγινε , το χρώμα φανταστικό και το άρωμα φαντάζομαι ακόμα καλύτερο.
Φιλιά
Άψογη θα τη δοκιμασω σιγουρα…
Ciao!!!
ma che buona!!! Non ho ancora un albero di arance in giardino ma conservo la tua ricetta per quando ne avrò uno. Un bacio ed un abbraccio affettuoso carissima!!!
Όντως η Ξανθή είναι εξπέρ! Τέλεια η μαρμελαδίτσα!