The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ψωμί

Ψωμί χωρίς γλουτένη με τρία αλεύρια-Glutenfree 3-flour-bread

Αφού φάγαμε το αμαρτωλό γαλακτομπούρεκο που και γλουτένη έχει και την ζάχαρή του έχει και το βούτυρό του έχει, ας επιστρέψουμε για λίγο σε κάτι πιο υγιεινό. Ένα ψωμί χωρίς γλουτένη, που βγήκε νόστιμο απλά είναι λίγο τριφτό. Είναι αρωματικό και χορταστικό.
Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!DSCN9913
Υλικά:
1 1/2 φλ. ριζάλευρο
1 1/2 φλ. αλεύρι σόγιας
1 1/2 φλ καλαμποκάλευρο
8γρ ξερή μαγιά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1κσ ρίγανη
300ml νερό
μια πρέζα αλάτι
1 χούφτα σπόροι (πχ ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι)
 
 
Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα αλεύρια, την ρίγανη, τους σπόρους και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ βάζω την μαγιά και την ανακατεύω με το νερό (χλιαρό) και προσθέτω το ελαιόλαδο, στην συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά ανακατεύοντας και ζυμώνοντας το μείγμα με τα αλεύρια. Όταν γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι το σκεπάζω και το αφήνω να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά. Έπειτα σε λαδωμένη φόρμα ή πάνω σε λαδόκολλα βάζω το ζυμαράκι μου αφού του έχω δώσει την μορφή που θέλω (εγώ ρίχνω πάνω στο καρβελάκι μου λίγο ριζάλευρο).Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε γιατί βγαίνει λίγο τριφτό.

Ψωμί χωρίς γλουτένη με τρία αλεύρια
After having indulged in the sinful pleasure called “galaktoboureko”, let’s go back to healthy eating! Let’s make gluten free bread. It is aromatic, delicious and filling!
Have a lovely week, dear friends!
Ingredients:
1 1/2 cup rice flour

Ψωμί χωρίς γλουτένη με τρία αλεύρια

1 1/2 cup soy flour
1 1/2 cup cornn flour
8gr.dry yeast
1Tbsp oregano1/4 cup olive oil
300ml water
a pinch of salt
1 handful of seeds (pumpkin or sunflower seeds)
 
 
Directions:

In a bowl combine flours, oregano, seeds and salt. In another bowl mix yeast with tepid water and then with olive oil. Gradually add flours, mix and knead. Cover the dough with a towel and set aside for at least 40minutes. Put the dough in a greased baking pan and give the desired shape to your loaf. Bake in preheated oven at 180C for about 50 minutes. Allow to cool and then enjoy.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.426 times, 1 visits today)

9 Comment

  1. Μου τρέχουν τα σάλια με το ψωμί και το τυρί!!!!
    Αγόρασα αλεύρι χωρίς γλουτένη αλλά ακόμα κάθεται στο ντουλάπι!!!
    Λες να βγει καλό αν χρησιμοποιήσω αυτό αντί για τα 3 είδη που γράφεις?

    1. Την συμπεριφορά αυτών των αλευριών ακόμα την μαθαίνω, ψωμάκι θα σου βγει, άλλη γεύση θα έχει. Όσο για το τυρί….. μια απερίγραπτα νόστιμη γραβιέρα Νάξου. Φιλάκια

  2. Φαίνεται ωραίο και έχω ρυζάλευρο αν και το αλεύρι σόγιας το φοβάμαι λίγο γιατί και στην Ευρώπη πλέον επιτρέπεται η μεταλλαγμένη σόγια!!!
    Φιλιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *