Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα αλεύρια, την ρίγανη, τους σπόρους και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ βάζω την μαγιά και την ανακατεύω με το νερό (χλιαρό) και προσθέτω το ελαιόλαδο, στην συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά ανακατεύοντας και ζυμώνοντας το μείγμα με τα αλεύρια. Όταν γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι το σκεπάζω και το αφήνω να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά. Έπειτα σε λαδωμένη φόρμα ή πάνω σε λαδόκολλα βάζω το ζυμαράκι μου αφού του έχω δώσει την μορφή που θέλω (εγώ ρίχνω πάνω στο καρβελάκι μου λίγο ριζάλευρο).Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε γιατί βγαίνει λίγο τριφτό.
In a bowl combine flours, oregano, seeds and salt. In another bowl mix yeast with tepid water and then with olive oil. Gradually add flours, mix and knead. Cover the dough with a towel and set aside for at least 40minutes. Put the dough in a greased baking pan and give the desired shape to your loaf. Bake in preheated oven at 180C for about 50 minutes. Allow to cool and then enjoy.
Il pane gluten free mi incanta sempre. Complimenti 🙂 Un bacio, buona settimana
Io non sono molto pratica coi pani senza glutine, quindi posso solo imparare da te!!!
Μου τρέχουν τα σάλια με το ψωμί και το τυρί!!!!
Αγόρασα αλεύρι χωρίς γλουτένη αλλά ακόμα κάθεται στο ντουλάπι!!!
Λες να βγει καλό αν χρησιμοποιήσω αυτό αντί για τα 3 είδη που γράφεις?
Την συμπεριφορά αυτών των αλευριών ακόμα την μαθαίνω, ψωμάκι θα σου βγει, άλλη γεύση θα έχει. Όσο για το τυρί….. μια απερίγραπτα νόστιμη γραβιέρα Νάξου. Φιλάκια
A lovely gluten free bread!
I have to try this! Looks so good. Thanks for the recipe 🙂 ela
I love this bread!
mi piace molto !
Φαίνεται ωραίο και έχω ρυζάλευρο αν και το αλεύρι σόγιας το φοβάμαι λίγο γιατί και στην Ευρώπη πλέον επιτρέπεται η μεταλλαγμένη σόγια!!!
Φιλιά!