Η σημερινή συνταγή είναι ό,τι πιο περίεργο έχω φτιάξει ποτέ! Και ομολογώ ότι ήταν και η πιο ευχάριστη έκπληξη. Αν μου έλεγες ότι θα φας μους σοκολατένια από γίγαντες, θα έλεγα πως δεν είναι δυνατόν. Όταν όμως διάβασα σε ξένα μπλογκς ότι μπορείς να φτιάξεις κέικ με φασόλια και ότι είναι πεντανόστιμο, αποφάσισα να πειραματιστώ με γίγαντες σε έκδοση μους. ήταν ένα βελούδινο επιδόρπιο με γεμάτη γεύση, γεμάτο πρωτεΐνη και πολύ πολύ χορταστικό!
Υλικά (για 2 μερίδες):
300 γρ. γίγαντες, βρασμένοι
4 κ.σ. ρικότα
2 κ.γ. κακάο
1/2 κ.γ. κανέλα
4 κ.σ.σιρόπι σφενδάμου
2 κ.σ. καρύδι, τριμμένο
1 κ.σ. καρύδα
Εκτέλεση:
Βάζω σε ένα μπλέντερ τους γίγαντες και τους πολτοποιώ. Μετά προσθέτω τη ρικότα , το κακάο, την κανέλα και το σιρόπι σφενδάμου. Ανακατεύω. Σερβίρω σε 2 μπωλάκια και πασπαλίζω με το τριμμένο καρύδι και την καρύδα.
This is a really original dessert: a healthy chocolate mousse packed with protein made of … lima beans!!!You can’t tell that this delicious treat is based on legumes! Their taste is great and very rich!
If you make it, don’t tell anyone the ingredients that are in there! I bet no none will figure it out! I hope you enjoy it!
Ingredients (serves 2):
300 gr. lima beans,cooked
4 Tbsp ricotta
2 tsp cacao
1/2 tsp cinnamon
4 Tbsp maple syrup
2 Tbsp walnuts, grated
1 Tbsp coconut
Directions:
In a food processor blend lima beans. Then add ricotta, cacao, cinamon and maple syrup. Blend thoroughly. Serve in two bowls. Sprinkle with walnuts and coconut.
So original and.. what a delicious mousse!! Congratulations, really great idea! 😀 Kisses!
Τι λες τώρα!!! Είχα δει vegan σοκολατένια μους από αβοκάντο, αυτό με τα φασόλια είναι ακόμα καλύτερο! Πάντως η συνταγή σου μου θύμισε μια άλλη σε ένα βιβλίο με αρχαίες ελληνικές συνταγές και ήταν επιδόρπιο, χυλός από κουκιά ξερά με μέλι!
Οι συνταγές που γράφεις εδώ πάντως είναι η χαρά των vegan και όσων αγαπούν τα περίεργα, δηλ. σαν εμένα! 🙂
This is a great recipe, I’m saving it! Thanks and hugs from Amsterdam!
Wow, what a fun treat! I love that it’s healthy without anyone knowing it!
It really looks delicious! And nobody would say that it is made with beans. So original. Besos.
Άλλο και τούτο πάλι!!!!!!! Πολύ ωραία ιδέα!!!!και υγιεινή!!!
Καταπληκτική η ιδέα σου!
Πρωτότυπη! Μπουχτίσαμε πια στις κρέμες γάλακτος… καιρός για πρωτοποριακές ιδέες!!!
Εύγε και καλή συνέχεια!
This mousse is really a great idea, I love it!
Very original, I would like to try this one!!
Ciao
Alessandra
Buonissima questa ricetta!!!! Grazie per essere passata dal mio blog!
I always love the combo of beans and chocolate. The mousse looks very creamy and smooth.
Τι καταπληκτική ιδέα, Λένια!!Ποτέ δε θα μπορούσα να φανταστώ αυτό το συνδυασμό!!Καλό Σ/Κ, φιλιά!
Mai pensato di usare i fagioli per un dolce tanto meno per una mousse al cioccolato. Sono curiosissima 🙂
Un bacio, buona settimana