Πουτίγκα με χουρμάδες

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Ο καιρός τις τελευταίες μέρες έχει αγριέψει για τα καλά! Φανταστείτε ότι χιόνισε ακόμα και στην Ζάκυνθο κ δεν εννοώ στα ορεινά, αλλά και μέσα στην πόλη! Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια είχα να δω χιόνι…Ήταν σαν να βλέπεις τα πάντα πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη, όμορφα, καθαρά κ λαμπερά! Αλλά δεν κράτησε για πολύ…Τώρα που γράφω αυτές τις αράδες έξω βρέχει κ φυσά πολύ δυνατά. Ευτυχώς τα σχολεία είναι κλειστά σήμερα, γιατί θα φοβόμουν να οδηγήσω κάτω από αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η συνταγούλα που θα φτιάξουμε σήμερα είναι ελαφρά προσαρμοσμένη από ένα χορτοφαγικό βιβλίο. Πουτίγκα από χουρμάδες είναι ο τίτλος. Συνοδεύεται από μια σος, αλλά την παρέλειψα, γιατί είναι τόσο νόστιμο που δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Εμείς πάντως το ξεπαστρέψαμε σε 2 μέρες…Δεν επιβιώνουν για πολύ τα γλυκά σε αυτό το σπίτι. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι η υγρασία που έχει. Δεν μοιάζει με κέικ. Είναι απλά πεντανόστιμο κ πρέπει να το δοκιμάσετε! Φιλάκια πολλά κ καλό Σ/Κ! Μουάτς!

 

Πουτίγκα με χουρμάδες

Πουτίγκα με χουρμάδες

Υλικά για τετράγωνο ταψάκι 22cm:

200 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
1 1/2 φλ. (180 γρ.) αλεύρι ολικής Bauckhof
2/3 φλ. σάλτσα μήλου (applesauce)
100 γρ. φυτικό βούτυρο
2/3 φλ. ζάχαρη καρύδας Biosophy ή καστανή
1 κ.γ. σόδα κ baking powder
1 κ.γ. κανέλλα Κευλάνης σε σκόνη Cook
2 βανίλιες
1 φλ. νερό

Πουτίγκα με χουρμάδες

Πουτίγκα με χουρμάδες

Εκτέλεση:

Βάζω τους χουρμάδες σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το νερό κ τους αφήνω να πάρουν μια βράση. Κατεβάζω από την φωτιά. Ανακατεύω τη σόδα κ αφήνω να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την κανέλα, το baking powder κ την βανίλια. Με μίξερ χειρός χτυπώ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτω σταδιακά την σάλτσα μήλου. Ρίχνω το αλεύρι σιγά σιγά στο κατσαρολάκι με τους χουρμάδες κ ανακατεύω με μια μαρίζ. Κατόπιν ενσωματώνω κ το μείγμα με το χτυπημένο βούτυρο. Αδειάζω στο ταψάκι το οποίο έχω στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 περίπου λεπτά. Βγάζω το ταψάκι από τον φούρνο, αφήνω να κρυώσει πριν το κόψω. Σερβίρω κ προαιρετικά πασπαλίζω με λίγη άχνη ζάχαρη κ κανέλα. Καλή σας απόλαυση!

DSC_0502